663.933.7
M: Babkávé őrlése, darálása
 
663.933.8
M: Koffeinmentesítés
 
663.935
M: Kávé károsodása (pl. lisztharmat). Kávéhamisítás
 
663.937
M: Koffeingyártás
 
663.938
M: Kávétermékek
 
663.938.3
M: Közönséges pörkölt kávé
 
663.938.4
M: Őrölt kávé
 
663.938.5
M: Koffeinmentes kávé
 
663.938.7
M: Kávéeszencia
 
663.938.8
M: Kávékivonat. Egyéb szilárd kávékészítmények
 
663.94
M: Kávépótszerek. Pótkávé. Malátakávé
CApótkávé
 
663.941
M: Cikória
 
663.942
M: Gabonakávé, makk-kávé
 
663.95
M: Tea
CAtea (élelm.ip)
 
663.951
M: Kereskedelmi teaféleségek
 
663.952
M: Különféle teák és gyártásuk
 
663.952.031
M: <A> teagyártási eljárás
 
663.952.031.1
M: Fonnyasztás
 
663.952.031.2
M: Gőzölés, drazsírozás
 
663.952.031.3
M: Sodrás
 
663.952.031.4
M: Erjesztés
 
663.952.031.5
M: Égetés
 
663.952.031.6
M: Válogatás, vágás
 
663.952.031.7
M: Szétválasztás, osztályozás. Kézi válogatás
 
663.952.031.8
M: Összekötés, csomagolás
 
663.952.2
M: Teljes erjesztésű tea
 
663.952.5
M: Erjesztetlen tea
 
663.952.6
M: Részben erjesztett tea
 
663.952.7
M: Teaféleségek eljárások szerint
 
663.952.71
M: Préselt tea, fehérített tea, kötegelt tea, préselt tea, darabos tea
 
663.952.72
M: Teapor
 
663.952.73
M: Illatosított tea
 
663.952.74
M: Törmeléktea
 
663.954
M: Kereskedelmi teák keverése
 
663.954.2
M: Keverési módszerek. Teák vágása és keverése
 
663.954.3
M: Teakeverékek
 
663.954.5
M: Csomagolási módszerek
 
663.954.56
M: Zacskós tea
 
663.955.1
M: Tea károsodása
 
663.955.2
M: Tea hamisítása
 
663.958
M: Különböző teatermékek
 
663.958.7
M: Tea-eszenciák
 
663.958.8
M: Szilárd kivonatok és más teakészítmények
 
663.96
M: Teapótszerek
CAteapótszerek (élelm.ip)
 
663.97
M: Dohány, cigaretta, szivar
CAdohány (élvezeti cikk)
 
663.97.05
M: Dohánykészítési eljárások és berendezések
 
663.97.051
M: <A> nyers dohány előkészítése
 
663.97.051.1
M: Előkezelés. A dohány szárítása, levélcsomók készítése. Erjesztés
 
663.97.051.6
M: <A> dohány válogatása, osztályozása, tisztítása. Különböző dohányfajták keverése
 
663.97.051.7
M: Dohány pörkölése és hűtése
 
663.97.051.8
M: Dohány és dohánytermékek vegykezelése
 
663.97.052
M: Dohány kezelése tubákolás, bagózás, füstölés céljára
 
663.97.052.3
M: Dohány aprítása, szeletelése
 
663.97.052.4
M: Dohány szétszedése, bordák eltávolítása. Bordák lelapítása
 
663.97.052.5
M: Dohányvágó gépek
 
663.97.052.6
M: Dohánysodró, -burkoló gépek
 
663.97.053
M: Szivargyártó gépek és berendezések
 
663.97.054
M: Cigarettagyártó gépek és berendezések
 
663.97.054.2
M: Folyamatos préselő- vagy nyomókamrás cigarettatöltő gép
 
663.97.054.4
M: Cigarettagyártó gép folyamatosan adagolt formázott dohányrúddal
 
663.97.056
M: Szivar- és cigarettavágó-berendezések
 
663.97.057
M: Cigarettaburkoló, -papír gyártása. Szűrők, szipkák gyártása
 
663.971
M:Burnót. Tubák
CAburnot (élvezeti cikk)
 
663.972
M: Rágódohány. Bagó
CArágódohány (élvezeti cikk)
 
663.973
M: Vágott dohány. Pipadohány
CApipadohány (élvezeti cikk)
vágott dohány (élvezeti cikk)
 
663.973.2
M: Dohány a szál hosszúsága és szélessége szerint. A dohány vágása (finom, durva stb.)
 
663.973.4
M: Dohánykeverékek
 
663.973.5
M: Préselt dohány(tömb)
 
663.973.7
M: Nikotinmentes dohány (denikotinizált dohány)
 
663.974
M: Cigaretta, szivarka
CAcigaretta
 
663.975
M: Szivar
CAszivar
 
663.976
M: Cigaretta- és szivar szűrő és szűrővég
 
663.977
M: <A> dohányfüst vegykezelése, füstmentesítők
 
663.98
M: Dohánypótszerek
 
663.99
M: Kábítószerek
CAkábítószer (élvezeti cikk)
 
663.991
M: Űpium
CAópium (élvezeti cikk)
 
663.992
M: Hasis (marihuana)
CAhasis (élvezeti cikk)
 
664
M: Élelmiszerek előállítása és tartósítása
 
664.1
M: Cukorgyártás. Melasz. Keményítőszörp. Glukóz
CAcukorgyártás
 
664.1.03
M: Lényerés és tisztítása. Aprítás, préselés, diffúzió, szűrés, derítés, szaturálás, lepárlás
 
664.1.031
M: Cukornövények előkezelése
 
664.1.032
M: Cukornövények aprítása, szeletelése, reszelése
 
664.1.033
M: Lékivonás cukornövényekből. Extrahálóberendezések
 
664.1.034
M: Kivonás (extrahálás) préseléssel, őrléssel. Hengeres törőmű, aprítóhenger stb.
 
664.1.035
M: Egyéb extrahálási módszerek
 
664.1.037
M: <A> lé tisztítása
 
664.1.038
M: Lékezelés vegyszerekkel
 
664.1.038.8
M: Tisztítási maradékok kezelése és kivonása. Szennyvíz (édesvíz) kezelés
 
664.1.039
M: Lékezelés fizikai és fizikai-kémiai módszerekkel
 
664.1.04
M: (A lé) hőkezelése. Termikus eljárások
 
664.1.05
M: Lé szűrése és besűrítése (főzéssel). Finomítás. Kristályosítás
 
664.1.052
M: <A> szirup szűrése
 
664.1.053
M: <Az> átszűrt szirup főzése. Főzési módszerek
 
664.1.054
M: <A> szirup kristályosítása
 
664.1.055
M: <A> cukor leválasztása a szirupról
 
664.1.056
M: Káros anyagok eltávolítása
 
664.1.057
M: Cukorfinomítás, finomított, fehér cukor
 
664.1.058
M: Kandiscukor, jegeccukor
 
664.11
M: Nádcukor
CAnádcukor (cukorgyártás)
 
664.111
M: Cukornád mint nyersanyag
 
664.113
M: <A> kipréselt cukor és a nádlé kezelése
 
664.117
M: Nádcukor-termékek. Cukorlé, nyerscukor, barnacukor. Különböző nádcukorféleségek
 
664.12
M: Répacukor
CArépacukor (cukorgyártás)
 
664.121
M: <A> cukorrépa mint nyersanyag
 
664.123
M: <A> (cukorrépa)szeletek kezelése
 
664.126
M: Közbülső répacukor-termékek
 
664.127
M: Répacukortermékek
 
664.13
M: Egyéb cukorféleségek. Tejcukor, malátacukor
CAcukorféleségek (cukorgyártás)
 
664.132
M: Juharcukor
 
664.133
M: Pálmacukor
 
664.134
M: Cirokcukor
 
664.135
M: Tejcukor
 
664.136
M: Malátacukor (maltáz)
 
664.138
M: Raffinóz, melitóz
 
664.14
M: Cukorfeldolgozás. Cukorkaáruk. Édesipar. Marcipán. Karamella. Drazsé
CAcukorfeldolgozás (édesipar)
cukorkaáruk (édesipar)
drazsé (édesipar)
édesipar
karamella (édesipar)
marcipán (édesipar)
 
664.141
M: Cukor öntése, formázása, vágása
 
664.141.6
M: Cukorsüveg gyártása, süvegcukor
 
664.141.7
M: Darabos, kockacukor, tömbcukor gyártása (kivéve a cukorsüveget)
 
664.141.8
M: Gyenge minőségű finomítási termékek felhasználása
 
664.141.81
M: Gyenge minőségű süvegcukor (darabos cukor, üledékcukor) gyártása
 
664.141.82
M: Gyenge minőségű porcukor gyártása, üledékcukor
 
664.143
M: Cukorkaáruk (édességek) általában
 
664.143.1
M: Cukorfőzés, párologtatókészülék, -serpenyő. Hideg-szirupgyártó berendezés, cukorszirup
 
664.143.2
M: Cukorhúzó gépek és berendezések
 
664.143.3
M: Cukorkagyúró- és keverőkészülékek. Nyersanyag-előkészítő,-kezelőgépek
 
664.143.4
M: Gőzölőberendezés, kristályosító, cukorbevonó berendezések. Szögletes cukorkagyártó készülék, -serpenyő
 
664.143.5
M: Cukorkaforma
 
664.143.6
M: Cukorkaöntő, -formázógépek
 
664.143.7
M: Töltött cukorbevonatú édesség (praliné, drazsé, bonbon)gyártó gépek
 
664.144
M: Töltött édességek, bonbonok, gumik (rágógumi stb.). Fondantok, drazsék, pasztillák, szögletes cukorka. Belül lágy vagy mogyorós stb. édességek
 
664.144/.149
M: Különböző cukorkaáruk
 
664.145
M: Marcipán, nugát stb.
 
664.146
M: Karamellcukorkák, tejkaramella
 
664.147
M: Árpacukor
 
664.148
M: Édesített édesgyökér, édesgyökér-serpenyő. Köhögés elleni cukorka, szögletes savanyúcukorka stb.
 
664.149
M: Egyéb cukorkák
 
664.15
M: Melasz
CAmelasz (cukorgyártás)
 
664.151
M: Melaszféleségek
 
664.151.1
M: Nádcukor-melasz
 
664.151.2
M: Répacukor-melasz
 
664.151.3
M: Egyéb cukor-melasz
 
664.152
M: Cukor kivonása a melaszból
 
664.153
M: Melasz feldolgozása alkohol, rum stb. nyerésére
 
664.154
M: Takarmánygyártás melasz felhasználásával
 
664.157
M: Melaszszirup
 
664.16
M: Dextrinek. Monoszacharidok. Szőlőcukor
 
664.161
M: Dextrin
CAdextrin (cukorgyártás)
 
664.161.1
M: Dextringyártás pörköléssel, perzseléssel
 
664.161.2
M: Pörkölés vegyszerek alkalmazásával
 
664.161.3
M: Dextrin előállítása oldott vegyszerek alkalmazásával (pörkölés nélkül)
 
664.161.4
M: Dextrin előállítása diasztázokkal
 
664.161.7
M: Dextrinfajták fizikai tulajdonságok szerint
 
664.161.8
M: Dextrinfajták forrás, eredet szerint
 
664.162
M: Glukóz. Szőlőcukor. Keményítőcukor (krumplicukor)
CAglukóz (cukorgyártás)
keményítőcukor (cukorgyártás)
szőlőcukor (cukorgyártás)
 
664.162.031
M: <A> szőlőcukor-források előkezelése
 
664.162.036
M: Keményítőtej hidrolízise, közömbösítés, elcukrosítás, átalakító berendezés
 
664.162.037
M: <A> hidrolizált keményítő szűrése (közömbösítés után)
 
664.162.038
M: Elszíneződés az előkészítés alatt
 
664.162.048
M: Desztillálás, elgőzölögtetés, szőlőcukor besűrítése
 
664.162.052
M: Szőlőcukor szűrése (besűrítés után)
 
664.162.065
M: Szőlőcukor szilárdítása, kristályosítása
 
664.162.1
M: Szőlőcukorgyártás burgonyakeményítőből
 
664.162.1/.6
M: Szőlőcukorgyártási módszerek a nyersanyag fajtája szerint
 
664.162.2
M: Szőlőcukorgyártás kukoricakeményítőből
 
664.162.4
M: Szőlőcukor előállítása rizsből, tapiókából és más keményítőkből
 
664.162.6
M: Szőlőcukor előállítása fából, cellulózból
 
664.162.7
M: Szőlőcukor-, gyümölcscukor- és malátacukorszirup
 
664.162.71
M: Szőlőcukor-gyümölcscukorszirup
 
664.162.72
M: Sűrű gyümölcscukor-szirup
 
664.162.75
M: Szőlőcukor-galaktóz-szirup
 
664.162.76
M: Sűrű malátacukor-szirup
 
664.162.8
M: Édesítők (szacharóz-pótlók)
 
664.162.81
M: Természetes édesítőszerek
 
664.162.82
M: Mesterséges édesítőszerek
 
664.164
M: Invertcukor. Műméz
CAinvertcukor (cukorgyártás)
műméz (cukorgyártás)
 
664.165
M: Különféle hexózok. Tejcukor. Gyümölcscukor
CAhexóz (cukorgyártás)
tejcukor (cukorgyártás)
 
664.2
M: Keményítőtartalmú anyagok. Keményítő
CAkeményítőtartalmú anyagok
 
664.2.03
M: Keményítőforrások kezelése deszikkálás előtt
 
664.2.031
M: Előkezelés (aprítás és őrlés előtt)
 
664.2.032
M: Keményítőforrások aprítása, zúzása, őrlése. Aprítás vegyszerek hozzáadásával
 
664.2.033
M: Sejtek felnyitása erjesztéssel
 
664.2.034
M: <A> keményítőkihozatal fokozási módszerei. Egyéb anyagok eltávolítási módszerei
 
664.2.035
M: <A> keményítőpép mosása
 
664.2.036
M: <A> keményítőpép fehérítése. Egyéb közbülső kezelési műveletek
 
664.2.037
M: <A> nyerskeményítő leválasztása
 
664.2.038
M: A nyerskeményítő tisztítása
 
664.2.047
M: <A> keményítő szárítása
 
664.2.05
M: <A> keményítő szárítása utáni műveletek
 
664.2.051
M: <A> keményítő szagtalanítása
 
664.2.052
M: <A> száraz keményítő fehérítése
 
664.2.053
M: <A> keményítő kékítése
 
664.2.054
M: <A> keményítő osztályozása, rostálása, őrlése
 
664.2.055
M: <A> keményítő formázása, őrlése, gyöngyözése. Különböző alakú termékek
 
664.2.057
M: Folyékony és félfolyékony keményítő
 
664.2.058
M: Hígfolyós keményítő (oldható keményítő) készítése
 
664.2.058.2
M: Keményítőkészítés fizikai és mechanikai eszközökkel
 
664.2.058.4
M: Keményítőkészítés kémiai módszerekkel
 
664.2.059
M: Hideg vízben megduzzadó keményítő (előzselatinozott keményítő) készítése
 
664.22
M: Burgonyakeményítő
CAburgonyakeményítő
 
664.23
M: Gabonakeményítő általában
CAgabonakeményítő
 
664.231
M: Búzakeményítő
 
664.232
M: Rozskeményítő
 
664.233
M: Hajdinakeményítő, zabkeményítő, árpakeményítő
 
664.235
M: Egyéb gabonakeményítők
 
664.236
M: Sikér
 
664.24
M: Rizskeményítő
CArizskeményítő
 
664.25
M: Kukoricakeményítő
CAkukoricakeményítő
 
664.26
M: Különböző gyümölcsökből kinyert keményítők
 
664.27
M: Egyéb keményítőfajták. Szágó-, manióka-, banán- stb. keményítő
 
664.28
M: Keményítő-származékok
 
664.29
M: Egyéb keményítőszerű termékek. Pektin
CApektin (élelm.ip)
 
664.3
M: Étolaj. Étkezési zsír. Margarin
 
664.3.032
M: Olaj- és zsírfeldolgozó üzem és berendezések
 
664.3.033
M: Eljárások
 
664.31
M: Ételzsírok és étolajok általában
 
664.314
M: Étolajok általában
CAétolaj
 
664.315
M: Ételzsírok, margarinok általában
CAételzsír
 
664.32
M: Állati zsírok és étolajok
CAállati zsír
 
664.324
M: Állati étolajok
 
664.325
M: Állati ételzsírok
 
664.33
M: Növényi zsírok
CAnövényi zsír
 
664.336
M: Növényi margarinok
CAmargarin
 
664.34
M: Növényi étolajok
CAnövényi étolaj
 
664.35
M: <Az> élelmiszeriparban használatos ásványi olajok és zsírok
 
664.36
M: Ételzsírkeverékek, pl. vaj és margarin keveréke
CAételzsírkeverékek
 
664.38
M: Fehérje-tápanyagok, étkezési fehérje
 
664.4
M: Ásványi tápanyagok
CAásványi tápanyagok
 
664.41
M: Konyhasó. Étkezési só
CAétkezési só
konyhasó
 
664.44
M: Nátriumklorid-pótszerek. Sókeverékek (pl. foszfátokkal)
 
664.48
M: Egyéb ásványi tápanyagok. Kalciumsók
 
664.5
M: Fűszerek
 
664.51
M: Bors. Feketebors, fehérbors
CAbors (fűszer)
 
664.515
M: Borshelyettesítők, borshamisítás
 
664.52
M: Paprika
CApaprika (fűszer)
 
664.521
M: Csípőspaprika
 
664.522
M: Fűszerpaprika
 
664.53
M: Mustár
CAmustár (fűszer)
 
664.54
M: Szerecsendió. Muskátdió
CAszerecsendió (fűszer)
 
664.55
M: Gyömbér
CAgyömbér (fűszer)
 
664.56
M: Fahéj
CAfahéj (fűszer)
 
664.563
M: Fahéjpótlók, fahéj hamisítása
 
664.57
M: Vanília
CAvanília (fűszer)
 
664.572
M: Vaníliapótlók, vanília hamisítása
 
664.58
M: Ecetes és/vagy sós páclében tartósított zöldségek és gyümölcsök. Savanyúságok
CAsavanyúság
tartósított gyümölcsök
tartósított zöldségek
 
664.59
M: Egyéb fűszerek
 
664.6
M: Sütőipar. Kenyér- és finomsütemény-áruk
CAfinomsütemény-áruk
kenyér
 
664.6/.7
M: Gabona gyártástechnológiája és feldolgozása
 
664.61
M: Sütőipari üzemek. Sütödék. Sütőipari üzemi berendezések
CAsütőipari üzemek
 
664.64
M: <A> sütőipari termékek nyersanyagai, segéd- és adalékanyagai
CAsütőipari termékek nyersanyagai
 
664.64.016
M: Nem kémiai tulajdonságok. Minőség meghatározása és ellenőrzése
CAsütőipari termékek nem kémiai tulajdonságai
 
664.64.016.3
M: Fizikai tulajdonságok. Szerkezet. Szemcsenagyság. Szín. Mikroszkópiai vizsgálat. Idegenanyag-tartalom
CAsütőipari termékek fizikai tulajdonságai
 
664.64.016.7
M: Érzékszervi tulajdonságok. Íz, aroma
CAsütőipari termékek íze
 
664.64.016.8
M: Technológiai tulajdonságok, pl. sütőképesség
CAsütőipari termékek technológiai tulajdonságai
 
664.64.019
M: Anyaghibák. Romlás, elszíneződés stb.
 
664.641
M: Töret és liszt. Összetétel. Fajta
CAliszt (sütőipar)
 
664.641.1
M: Gabonaliszt. Búzaliszt, rozsliszt stb.
 
664.641.12
M: Búzaliszt
CAbúzaliszt (sütőipar)
 
664.641.14
M: Rozsliszt
CArozsliszt (sütőipar)
 
664.641.15
M: Kukoricaliszt
CAkukoricaliszt (sütőipar)
 
664.641.18
M: Rizsliszt
CArizsliszt (sütőipar)
 
664.641.19
M: Egyéb gabonalisztek
 
664.641.2
M: Egyéb (nem gabona) lisztek. Burgonyaliszt, szójaliszt stb.
CAburgonyaliszt (sütőipar)
szójaliszt (sütőipar)
 
664.641.4
M: Gabonaliszt és más lisztek keverékei
 
664.642
M: Élesztő. Kovász
CAélesztő (sütőipar)
kovász (sütőipar)
 
664.643
M: Sütőporok
CAsütőpor
 
664.644
M: <A> sütés segédanyagai és adalékanyagai. Zsírok. Só. Lecitin. Tej. Tojás. Maláta stb.
CAsütés segédanyagai
 
664.644.1
M:
 
664.644.2
M: Élesztős ételek, erjedés-serkentőszerek, ásványi termékek
 
664.644.3
M: Zsíranyagok, zsiradékok. Növényi zsiradék, főzőmargarin
 
664.644.4
M: Fehérjében gazdag (fehérjedús) anyagok
 
664.644.5
M: Enzimekben gazdag (enzimdús) anyagok
 
664.644.6
M: Szénhidrátban gazdag anyagok
 
664.644.7
M: Vízabszorbeáló anyagok, dextrinezett liszt, gumi, alginátok, szentjánoskenyérliszt stb.
 
664.644.8
M: Lágyító- és emulgeálószerek
 
664.646
M: Hintőporok a sütőtepsihez, tepsi-kenőzsír, tepsibevonat
 
664.647
M: Különböző pékipari, sütö(dei) anyagok
 
664.647.6
M: (Kész) süteménykeverékek
 
664.65
M: Kenyér és egyéb sütőipari termékek előállításának műveletei
CAkenyér előállításának műveletei
 
664.65.05
M: Pékipari, sütőipari gépek
 
664.651
M: Nyersanyagok és alkotórészek előkészítése
 
664.652
M: Élesztő-, kelesztőszerek hozzáadása
 
664.653
M: Keverés. Dagasztás. Gyúrás és ezek gépei. Mérlegelés. Tésztaelosztás
CAdagasztás (sütőipar)
 
664.653.1
M: Tészta keverése és gyúrása
 
664.653.3
M: Tészta mérlegeléses és elosztása
 
664.653.4
M: Tészta dagasztása és gyúrása (főleg kenyérkészítésnél)
 
664.653.5
M: <A> gabona közvetlen átalakítása kenyérré
 
664.654
M: Kelesztés. Tésztaérlelés
CAkelesztés (sütőipar)
 
664.654.1
M: <A> tészta érlelése biológiai szerekkel
 
664.654.2
M: Tésztakelesztés kémiai és fizikai eszközökkel
 
664.654.3
M: <A> tészta gyorsított érlelése. Érés-serkentőszerek (élesztős ételek) hozzáadása
 
664.654.6
M: Tészta-érlelőhelyiségek és -ládák
 
664.655
M: Sütés. Sütőkemencék
CAsütőkemencék (sütőipar)
 
664.655.1
M: Sütés kemencében
 
664.655.3
M: Sütés zsírban
 
664.655.5
M: Termékek felületi kezelése sütés után
 
664.655.6
M: Sütőipari szerszámok és berendezések
 
664.656
M: Sütőipari termékek további kezelése. Hűtés, fagyasztás, vágás, töltés, burkolás
 
664.657
M: Száradás, áporodás megelőzése sütőipari termékekben. Száradt, áporodott termékek kezelése
 
664.66
M: Sütőipari termékek általában. Kenyér és hasonló áruk. Zsemle, kifli, briós, kétszersült stb.
 
664.66.016/.019
M: Sütőipari termékek tulajdonságai és károsodása
 
664.66.03
M: Sütőipari termékek tárolása és tartósítása
 
664.661
M: Kenyér, zsemle és egyéb fehér termékek kizárólag vagy túlnyomórészt búzalisztből vagy búzatöretből
CAkenyér búzalisztből (sütőipar)
 
664.661.2
M: Egyszerű kenyér különösebb adalékok nélkül
 
664.661.21
M: Kenyér (nagy kenyér)
 
664.661.26
M: Zsemle
CAzsemle (sütőipar)
 
664.662
M: Rozskenyér. Kevert kenyér általában
CAkenyér rozslisztből (sütőipar)
rozskenyér (sütőipar)
 
664.663
M: Kenyér egyéb töretekből vagy lisztből, pl. árpából, kölesből, kukoricából
 
664.664
M: Kenyérhez hasonló termékek
CAkenyérhez hasonló termékek (sütőipar)
 
664.664.2
M: Nem kelesztett kenyér
 
664.664.3
M: Kis víztartalmú sütőipari termékek
 
664.664.32
M: Pirítós (kenyér), pirított kenyér
 
664.664.33
M: Kétszersült
CAkétszersült
 
664.664.34
M: Búzából vagy rozsból készült keksz, ropogós kréker
 
664.664.4
M: Zsírdús sütőipari termékek, pl. vajaskalács, briós
CAzsírdús sütőipari termékek
 
664.665
M: Kenyérhez hasonló termékek különleges tulajdonságokkal vagy különleges célokra, pl. diétás kenyérfajták, diabetikus kenyerek
CAdiabetikus sütőipari termékek
 
664.667
M: Mézeskalács
CAmézeskalács
 
664.668
M: Kenyérszerű állati takarmány
CAkenyérszerű állati takarmányok (sütőipar)
 
664.68
M: Finom sütőipari és cukrászati áruk
CAcukrászati áruk
 
664.681
M: Kétszersült, nápolyi, ostya, kréker
 
664.682
M: Tartós sütőipari és cukrászati áruk
 
664.683
M: Gyorsfagyasztásra készült lisztes áruk. Kalács, kuglóf, torta, fánk stb.
CAfánk
kalács
kuglóf
torta
 
664.683.6
M: Kemencében sült (nem száraz) tésztakészítmények. Sütemények
 
664.683.7
M: Tésztából készült ropogós sütőipari termékek
 
664.684
M: Töltelékes péksütemények. Gyümölccsel vagy hússal töltött sütőipari áruk
 
664.685
M: Különleges liszt nélküli sütőipari termékek
 
664.685.4
M: Mandulapasztából, kókuszpasztából stb. készült áruk
 
664.685.6
M: Habcsók
 
664.686
M: Pudingok és alkotórészeik
 
664.69
M: Tésztaáruk. Száraztésztaáruk. Makaróni. Spagetti. Gabonapelyhek és puffasztott gabonák
CAmakaróni
spagetti
száraztészták
tésztaáruk
 
664.691
M: Tészta-alapanyagok
 
664.692
M: Száraztészta-gyártási eljárások
 
664.694
M: Száraztészta-áruk
 
664.696
M: Feldolgozott gabonafélék. Azonnal fogyasztható gabonafélék. Reggelire való gabonafélék
 
664.696.1
M: Pelyhesített gabonafélék
 
664.696.2
M: Puffasztott gabonakészítmények
 
664.696.3
M: Gabonapehely
 
664.696.4
M: Szemcsés azonnal fogyasztható gabonából készült ételek
 
664.7
M: Gabonafeldolgozás. Élelmiszer előállítása gabonából. Malomipar
CAgabonafeldolgozás
 
664.71
M: Búza és rozs őrlése. Kismalmok. Nagymalmok. Teljes malomberendezések
CAmalmok
 
664.71-11
M: Búza
 
664.71-12
M: Rozs
 
664.71.05
M: Malomipari gépek
 
664.715
M: <A> szemtulajdonságok és az őrlés közötti összefüggések
 
664.717
M: <Az> őrlés általános alapelvei. A különböző őrlési módok összehasonlítása
CAőrlés alapelvei (gabonafeld)
 
664.72
M: <A> gabona tárolása, előzetes tisztítása, kondícionálása stb.
 
664.723
M: <A> gabona tisztítása tárolás előtt. A gabona szelelése és szárítása
 
664.724
M: Gabonatárolás
CAgabonatárolás
 
664.726
M: Őrlés előtti tisztítás. Mosás, kondícionálás, hántolás, aspiráció, osztályozás. Triőrök
 
664.727
M: <A> gabona speciális kémiai és fizikai kezelése
 
664.73
M: Darálás, őrlés. Töretés. Őrlőberendezések. Őrlés malomkövekkel, porcelántárcsákkal, fémtárcsákkal stb.
CAőrlés (gabonafeld)
 
664.731
M: Kezdetleges őrlési módszerek
 
664.732
M: Őrlés kővel és tárcsával. Malomkő
 
664.733
M: Hengerszék
 
664.734
M: Aprítás zúzással, töréssel, préseléssel stb. Kalapácsos daráló
 
664.738
M: Csomótlanító készülékek (aprítógépek)
 
664.74
M: <Az> őrlemények szitálása, osztályozása, tisztítása és egyéb malomipari műveletek, valamint ezek gépei és berendezései
CAőrlési termék szitálása, osztályozása, tisztítása (gabonafeld)
 
664.741
M: Szitálás, szétválasztás síkszitával, centrifugálással. Dobszitálás. Szélszitálás
 
664.742
M: <A> termékek osztályozása fém- és szövetszitákkal, selyemszitákkal, lyukasztott (perforált) lemezekkel
 
664.743
M: <A> dara osztályozása, szitálása
 
664.744
M: Segédgépek és berendezések
 
664.746
M: <A> liszt kezelése a sütési tulajdonságok és a szín javítása céljából. Sütőipari tulajdonságjavító és -nemesítő adalékanyagok. Peroxidok, persók (pl. perszulfátok, perborátok), savak, sók, vitaminok
CAlisztjavító adalék (gabonafeld)
 
664.748
M: Malomipari termékek egyéb kezelési módjai
 
664.76
M: <A> malomipar termékei és melléktermékei
CAmalomipari termék
 
664.761
M: Liszt
CAliszt (gabonafeld)
 
664.762
M: Dara (gríz)
CAdara (gabonafeld)
 
664.764
M: Korpa
CAkorpa (gabonafeld)
 
664.765
M: Gabonacsíra
CAgabonacsíra (gabonafeld)
 
664.768
M: Hulladékok és egyéb termékek
 
664.78
M: Egyéb gabonafélék malomipari feldolgozása
 
664.78.01
M: <A> gabonafeldolgozás alapelvei
 
664.78.03
M: Gabonafélék tárolása és tartósítása
 
664.782
M: Rizs
CArizs (gabonafeld)
 
664.782.2
M: Kezdetleges rizsfeldolgozási módszerek. Kéziszerszámok
 
664.782.4
M: Korszerű rizsőrlési eljárások
 
664.782.7
M: Egyéb rizskezelési eljárások
 
664.782.8
M: Rizstermékek
 
664.784
M: Kukorica. Tengeri
CAkukorica (gabonafeld)
 
664.784.8
M: Kukoricatermékek, kukorica-melléktermékek, pl. állati takarmány
 
664.785
M: Zab
CAzab (gabonafeld)
 
664.785.3
M: Zabpehelygyártás
 
664.785.8
M: Zabkészítmények
 
664.786
M: Árpa
CAárpa (gabonafeld)
 
664.786.3
M: Hántolt árpa és árpagyöngy gyártása
 
664.786.8
M: Árpakészítmények
 
664.788
M: Más hasonló gabonafélék feldolgozása
 
664.8
M: Élelmiszerek tartósítása általában. Növényi eredetű élelmiszerek tartósítása
 
664.8.022
M: Nyers alapanyagok tartósításra való előkészításe és előkezelése
CAtartósításra való előkészítés, előkezelés (élelmiszeripar)
 
664.8.022.7
M: Előkészített élelmiszerek konyhai feldolgozása és főzése tartósításhoz
 
664.8.03
M: Tartósítás és tárolás
CAélelmiszer-tartósítás
konzerválás
tárolás (konzervipar)
tartósítás (konzervipar)
 
664.8.031
M: Tárolás nyitott edényekben
CAtárolás nyitott és zárt edényben (konzervipar)
 
664.8.032
M: Tárolás zárt edényekben
 
664.8.033
M: Tárolás vákuumban
 
664.8.034
M: Füstölés
CAfüstölés (konzervipar)
 
664.8.035
M: Tartósítás vegyi anyagokkal. Sózás, pácolás
CAtartósítás vegyi anyagokkal
 
664.8.035.1
M: Tartósítás gázzal
 
664.8.035.2
M: Tartósítás sózással
 
664.8.035.3
M: Tartósítás sózással és füstöléssel
 
664.8.035.4
M: Tartósítás savban (pl. ecetben)
 
664.8.035.5
M: Tartósítás cukorszirupban
 
664.8.035.6
M: Tartósítás alkoholban
 
664.8.035.7
M: Tartósítás fertőtlenítőszerekkel
 
664.8.036
M: Tartósítás hőkezeléssel. Pasztőrözés
CApasztőrözés
tartósítás hőkezeléssel
 
664.8.036.1
M: Tartósítás főzéssel általában
 
664.8.036.2
M: Túlhevítés, sterilizálás, autoklávozás. Fertőtlenítő tartósítás
 
664.8.036.3
M: Tartósítás pasztőrözéssel általában
 
664.8.036.5
M: Tartósítás dobozban. Konzervdobozok
 
664.8.036.52
M: Konzerv élelmiszerek általában
 
664.8.036.522
M: Minőségtartás vizsgálata
 
664.8.036.523
M: Konzerv élelmiszer megromlása, a konzervdoboz felduzzadása, megdagadása. Konzerv élelmiszerek bakteriológiai vizsgálata
 
664.8.036.53
M: Tartósító készülékek, konzervtöltő és lezáró gépek. Főző és hűtőberendezések konzerv élelmiszerekhez
 
664.8.036.58
M: Konzerv élelmiszerek általában
 
664.8.036.6
M: Tartósítás üvegben
 
664.8.036.7
M: Élelmiszerek hevítése tartályban, kivéve konzervdobozban és üvegben
 
664.8.037
M: Tartósítás hűtéssel, fagyasztással. Gyorsfagyasztás és fagyasztva tárolás
CAfagyasztva tárolás
tartósítás hűtéssel, fagyasztással
 
664.8.037.1
M: Élelmiszer gyorshűtése. Hűtött tárolás (hűtött tárolás, fagyáspont fölötti hőfokon). Jeges kezelés
 
664.8.037.5
M: Élelmiszer mélyhűtése. Mélyhűtött tárolás (hűtés hidegen, fagyáspont alatti hőfokon)
 
664.8.037.59
M: Mélyhűtött ételek használata
 
664.8.038
M: Tartósítás csomagolással
 
664.8.039
M: Egyéb tartósító eljárások. Tartósítás besugárzással
 
664.8.039.3
M: Tartósítás nyomással
 
664.8.039.4
M: Tartósítás rezgéssel, tartósítás ultrahanggal
 
664.8.039.5
M: Tartósítás besugárzással
 
664.8.039.7
M: Tartósítás biológiai eljárással
 
664.8.047
M: Tartósítás szárítással, aszalással
CAaszalás
tartósítás szárítással, aszalással
 
664.8/.9
M: Élelmiszer-tartósítási eljárások
 
664.83
M: Burgonya, répa, paradicsom és hasonlók tartósítása
 
664.833
M: Tárolással vagy vegyszerrel tartósított gumós növény, burgonya stb.
 
664.834
M: Szárítással tartósított gumós zöldségek, burgonya stb. Aszalt gumós növény, burgonya stb.
 
664.84
M: Zöldségfélék, bab, borsó, uborka, savanyú káposzta tartósítása. Szárított zöldség. Szárított gomba
CAzöldségfélék tartósítása
 
664.843
M: Különleges módszerrel tartósított zöldségek
 
664.844
M: Szárított zöldségek, aszalt zöldségek
 
664.848
M: Tartósított étkezési gomba (a szárított gombákkal együtt)
 
664.849
M: Zödségmassza, püré
 
664.85
M: Gyümölcsfélék tartósítása. Gyümölcskonzervek. Gyümölcskivonatok. Zselé, lekvár, pulp. Szárított gyümölcs
CAgyümölcsfélék tartósítása
 
664.853
M: Különleges módszerekkel tartósított gyümölcsök
 
664.854
M: Szárítással tartósított gyümölcs. Szárított és aszalt gyümölcs
 
664.856
M: Gyümölcsléből készített konzervek. Gyümölcszselé
 
664.857
M: Gyümölcsszirupok, gyümölcslékoncentrátumok
 
664.858
M: Dzsemek, narancsdzsem. Tartósított gyümölcs, gyümölcskonzervek
 
664.86
M: Egyéb növényi anyagok, pl. fűszerek tartósítása
 
664.87
M: Sűrítmények. Leveskockák. Mártások. Malátakészítmények
CAsűrítmények tartósítása
 
664.871
M: Leveskészítmények általában
 
664.872
M: Élesztőkészítmények és -termékek
 
664.874
M: Malátakészítmények és -termékek
 
664.9
M: Állati eredetű élelmiszerek tartósítása
CAállati eredetű élelmiszerek tartósítása
 
664.9.022
M: Nyersanyagok előkezelése és előkészítése élelmiszer-tartósításhoz
 
664.9.022.7
M: Előkészített élelmiszerek konyhai feldolgozása, főzése tartósítás céljából
 
664.9.03
M: Tárolás és tartósítás
 
664.9.047
M: Tartósítás szárítással, aszalással
 
664.91
M: Húskonzervek általában
CAhúskonzervek
 
664.92
M: Szárítással, sózással és füstöléssel készült húskészítmények
CAhúskészítmények tartósítása
 
664.921
M: Szárított hús
 
664.922
M: Sózott hús
 
664.923
M: Füstölt hús
 
664.93
M: Dobozolt húskonzervek és hentesáruk
CAhentesáru
 
664.931
M: Konzervdobozban tartósított hús
 
664.932
M: Sűrített húskészítmények
 
664.932.1
M: Leveskészítmények húsból általában
 
664.932.2
M: Húskivonatok, sűrített húsleves, csontleves
 
664.932.7
M: Húspor, húsliszt
 
664.933
M: Dobozos húskészítmények
 
664.934
M: Párolt húsok, húskrémek
 
664.935
M: Ecettel tartósított hús, savanyított hús
 
664.95
M: Halak tartósítása. Halkonzervek
CAhalkonzervek
 
664.951
M: Sózott, fűszerezett halak. Hering. Szardínia. Tonhal stb.
CAsózott halak (konzervipar)
szardínia (konzervipar)
 
664.951.1
M: Hal előzetes tárolása jégben
 
664.951.2
M: Sózott hal
 
664.951.3
M: Füstölt hal
 
664.951.31
M: Melegen füstölt hal
 
664.951.32
M: Hidegen füstölt hal
 
664.951.4
M: Olajban tartósított hal
 
664.951.5
M: Pácolt hal, savanyított hal
 
664.951.53
M: Forrón pácolt hal
 
664.951.6
M: Fertőtlenített halkészítmények, halvagdalékok
 
664.951.7
M: Tartósított kagyló és rák
 
664.952
M: Halkolbász
 
664.953
M: Hal- és rákpástétomok, -krémek. Halpástétom
 
664.955
M: Halikra. Kaviár. Haltej
CAkaviár (konzervipar)
 
664.956
M: Szárított hal
CAszárított hal (konzervipar)
 
664.957
M: Halliszt
CAhalliszt (konzervipar)
 
664.958.2
M: Halsaláta
 
664.958.8
M: Ráksaláta
 
664.959
M: Egyéb halkészítmények. Halfeldolgozási hulladékok
 
664.97
M: Egyéb állati eredetű termékek tartósítása
 
665
M: Olajok, zsírok, viaszok, fényezőanyagok, ragasztóanyagok, gumifélék és (természetes) gyanták
 
665.1
M: Olajok, zsírok, viaszok és az azokból előállított készítmények
 
665.11
M: Olaj- és zsírtermékek általában
CAolajtermékek
zsírtermékek
 
665.112
M: Vitamintartalom. Tápérték. Avasság
CAavasság, olaj- és zsírtermékeké
tápérték, olaj- és zsírtermékeké
vitamintartalom, olaj- és zsírtermékeké
 
665.114
M: Elszappanosítható anyag
 
665.117
M: Olajpogácsa. Sajtolási és extrahálási maradék
CAextrahálási maradék, olaj- és zsírtermékeké
olajpogácsa
sajtolási maradék, olaj- és zsírtermékeké
 
665.12
M: Zsírsavak. Sztearingyártás általában
CAsztearingyártás
zsírsavak
 
665.122
M: Zsírsavgyártás. Zsírsavak és glicerin elválasztása
CAzsírsavak és glicerin elválasztása
zsírsavgyártás
 
665.123
M: Szintetikus zsírsav gyártása
CAszintetikus zsírsav gyártása
 
665.124
M: Zsírsavak desztillálása
CAzsírsavak desztillálása
 
665.126
M: Szilárd és folyékony zsírsavak elválasztása
 
665.127
M: Különböző gyártmányok. Telített zsírsavak. Palmitinsav. Margarinsav. Sztearinsav. Telítetlen zsírsavak. Olajsav. Linolénsav. Zsírsavkeverékek. Sztearinszurok
CAlinolénsav
margarinsav
olajsav
palmitinsav
sztearinsav
sztearinszurok
telített zsírsavak
telítettlen zsírsavak
zsírsavkeverékek
 
665.128
M: Zsírkeményítés
CAzsírkeményítés
 
665.13
M: Viaszok általában
CAviaszok
 
665.135
M: Műviaszok. Viaszpótlók
CAműviaszok
viaszpótlók
 
665.14
M: Gyertyagyártás általában
CAgyertyagyártás
 
665.14.059.2
M: Kanóc, gyertyabél készítése
 
665.14.059.4
M: Gyertyahúzás
 
665.14.059.5
M: Gyertyaöntés. Gyertyaformázás, -alakítás
 
665.15
M: Faggyúgyertyák
CAfaggyúgyertyák
 
665.16
M: Sztearingyertyák
CAsztearingyertyák
 
665.17
M: Paraffingyertyák. Bálnazsírgyertyák. Cetzsírgyertyák
CAbálnazsírgyertyák
cetzsírgyertyák
paraffingyertyák
 
665.18
M: Viaszgyertyák
CAviaszgyertyák
 
665.19
M: Egyéb szilárd zsírok világítási célokra. Fáklyák
CAfáklyák
 
665.194
M: Égő fáklya
 
665.2
M: Állati eredetű olajok, zsírok, viaszok
 
665.21
M: Állati eredetű olajok
CAállati eredetű olajok
 
665.213
M: Halolajok
CAhalolajok
 
665.214
M: Halmájolajok. Csukamájolaj. Halmájzsírok. Cápamájzsír
CAcápamájzsír
csukamájolaj
halmájolajok
halmájzsírok
 
665.215
M: Tengeri emlősök olajai. Bálnazsír. Bálnamájolaj. Fókazsír. Delfinzsír
CAbálnamájolaj
bálnazsír
delfinzsír
fókazsír
tengeri emlősök olajai
 
665.216
M: Kétéltűek olajai. Aligátorolaj. Krokodilolaj
CAaligátorolaj
kétéltűek olajai
krokodilolaj
 
665.218
M: Szarvolaj. Pataolaj
CApataolaj
szarvolaj
 
665.219
M: Egyéb állati eredetű olajok
 
665.22
M: Állati eredetű zsírok
CAállati eredetű zsírok
 
665.221
M: Marhafaggyú, ürüfaggyú
CAmarhafaggyú
ürüfaggyú
 
665.222
M: Disznózsír (sertészsír)
CAdisznózsír
sertészsír
 
665.223
M: Egyéb emlősállatok zsírja. Lózsír. Szarvasfaggyú. Tevezsír. Medvezsír
CAemlősállatok zsírja
lózsír
medvezsír
szarvasfaggyú
tevezsír
 
665.224
M: Szárnyasok zsírja. Tyúkzsír. Kacsazsír. Libazsír
CAkacsazsír
libazsír
szárnyasok zsírja
tyúkzsír
 
665.225
M: Egyéb állati eredetű zsírok. Teknősbékazsír. Hüllők zsírja. Halzsír. Rovarzsír
CAhalzsír
hüllők zsírja
rovarzsír
teknősbékazsír
 
665.228
M: Dögzsír. Csontzsír. Cserzőzsír. Degras-olaj. Hulladékzsír
CAcserzőzsír
csontzsír
degras-olaj
dögzsír
hulladékzsír
 
665.23
M: Állati eredetű viaszok
CAállati eredetű viaszok
 
665.231
M: Méhviasz
CAméhviasz
 
665.237
M: Emlősökből nyert viasz. Cetfaggyú (spermacet)
CAcetfaggyú
emlősökből nyert viasz
spermacet
 
665.238
M: Koleszterin. Lanolin. Gyapjúzsír
CAgyapjúzsír
koleszterin
lanolin
 
665.3
M: Növényi olajok, zsírok, viaszok
CAnövényi olajok
növényi viaszok
növényi zsírok
 
665.32
M: Nemszáradó növényi olajok
CAnemszáradó növényi olajok
 
665.321
M: Virágtalan növények nemszáradó olajai. Sampion-olaj, ál-narancsolaj, anyarozsolaj, lactarius-olaj, páfrányok olajai, korpafűolaj stb.
CAál-narancsolaj
anyarozsolaj
korpafűolaj
lactarius-olaj
páfrányok olajai
sampinyon-olaj
virágtalan növények nemszáradó olajai
 
665.322
M: Nyitvatermők és fenyők nemszáradó olajai. Borókabogyó-olaj
CAborókabogyó-olaj
fenyők nemszáradó olajai
nyitvatermők nemszáradó olajai
 
665.323
M: Egyszikűek nemszáradó olajai. Mandulapalka-olaj, banánolaj stb.
CAbanánolaj
egyszikűek nemszáradó olajai
mandulapalka-olaj
 
665.324
M: Kétszikűek nemszáradó olajai. Bükkfélék olajai, pl. mogyoróolaj, makkolaj. Csalánfélék olajai, pl. Valldel-olaj. Lilionfafélék, pipacsvirágúak olajai
CAbükkfélék olajai
csalánfélék olajai
kétszikűek nemszáradó olajai
liliomfafélék olajai
makkolaj
mogyoróolaj
pipacsvirágúak olajai
valldel-olaj
 
665.325
M: Rózsavirágúak, gólyaorrvirágúak, juharvirágúak, bengevirágúak és mályvavirágúak nemszáradó olajai
CAbengevirágúak nemszáradó olajai
rózsavirágúak nemszáradó olajai
 
665.325.1
M: Mandulaolaj. Barackmagolaj. Körtemagolaj. Birsalmamagolaj stb.
CAbarackmagolaj
birsalmamagolaj
körtemagolaj
mandulaolaj
 
665.325.2
M: Földidióolaj
CAföldidióolaj
 
665.325.3
M: Hüvelyesek olajai
CAhüvelyesek olajai
 
665.325.5
M: Gólyaorrvirágúak olajai
CAgólyaorrvirágúak nemszáradó olajai
 
665.325.6
M: Szömörcefélék olajai
CAszömörcefélék nemszáradó olajai
 
665.325.7
M: Juharvirágúak olajai
CAjuharvirágúak nemszáradó olajai
 
665.325.9
M: Mályvavirágúak olajai. Majomkenyérfafélék, kakaófélék olajai
CAkakaófélék nemszáradó olajai
majomkenyérfafélék nemszáradó olajai
mályvavirágúak nemszáradó olajai
 
665.326
M: Fali magkezdeményűek, kaktuszvirágúak, mirtuszvirágúak és ernyősvirágzatúak nemszáradó olajai. Teafélék, orbáncfűfélék stb. olajai
CAernyősvirágzatúak nemszáradó olajai
fali magkezdeményűek nemszáradó olajai
kaktuszvirágúak nemszáradó olajai
mirtuszvirágúak nemszáradó olajai
orbáncfűfélék nemszáradó olajai
teafélék nemszáradó olajai
 
665.327
M: Forrtszirmúak, vajfafélék, olajfafélék, tárnicsfélék, télizöldfélék, csövesvirágúak, útifűfélék stb. nemszáradó olajai. Olivaolaj
CAcsövesvirágúak nemszáradó olajai
forrtszirmúak nemszáradó olajai
olajfafélék nemszáradó olajai
olívaolaj
tárnicsfélék nemszáradó olajai
télizöldfélék nemszáradó olajai
útifűfélék nemszáradó olajai
vajfafélék nemszáradó olajai
 
665.327.3
M: Olivaolaj