Tétel adatlapja
CÍMLAP
Joe Gillespie
Web Page Design tervezőknek

TARTALOM, BEVEZETÉSTartalom

A kezdetek
Korlátok? Miféle korlátok?
Az oldal megszelidítése
Tipográfia
Grafika és paletta
Tippek és trükkök
Web oldal tivornya
Navigáció
Web design fórum
Web design linkekA kezdetek

Ennek a leírásnak nem az a célja, hogy bárkit is web oldalak készítésére tanítson. A HTML vagy egyéb műszaki téma csak futólag kerül benne szóba. Feltételezzük, hogy az olvasó jártas a HTML programozásban, vagy már használja az új, WYSIWYG elven működő web-szerkesztők valamelyikét.

A Web Page Design azoknak készült, akik hagyományos nyomdai tervezéssel, tipográfiával foglalkoznak és fel akarják fedezni az új elektronikus médium lehetőségeit. Ők valószínűleg olyan szerkesztőprogramokat használnak, mint Quark XPress, PhotoShop, Freehand, Illustrator és rájöttek, hogy a web-oldalak tervezése meglehetősen másképp folyik.

Egy web oldal lehet egyszerű és funkcionális, épp úgy, mint észbontóan újszerű - ahogy tetszik. A nyomtatott oldal tervezésének évszázadokon át kialakult alapelvei minden esetben érvényesek, adaptálhatóak és kiterjeszthetőek a számítógép képernyőjére.

Szívesen fogadok megjegyzéseket bárkitől, aki részt venne nyilvános párbeszédben azzal a céllal, hogy segítse és előremozdítsa a World Wide Web design alapjainak fejlődését.