Kezdőlap

Rázsó Imre,

az országos m. kir. növénytermelési kisérleti állomás vezetőhelyettese és a kassai m. kir. gazdasági tanintézet tanára; előbb (1901) a kolozsmonostori m. kir. gazdasági tanintézet rendes tanára volt. Három ízben utazott az országos gazdasági egyesület megbízásából és a földmívelési miniszter támogatásával Német- és Csehországban 1896. jún., aug. és okt., 1897. február, márcz.

Czikkei a Kisérletügyi Közleményekben, kiadja a földmívelésügyi miniszterium (1898. A szuperfoszfát termésfokozó hatásának kipróbálása az őszi gabonafélék alá, Burgonyatermelési kisérletek, Borsós csalamádé termelési kisérlet, 1899. Termelési kisérlet «petkusi» rozszsal, Termelési kisérlet szöszös bükkönynyel, Szőlőtrágyázási kisérletek, Gyümölcsfa-trágyázási kisérletek, 1902. Összehasonlító takarmányrépa-termelési kisérlet) stb.

Munkái:

1. A műtrágyázásról, különösen pedig a szuperfoszfát alkalmazásáról. Magyar-Óvár, 1899. (Népszerű Gazdasági előadások 5.).

2. A szuperfoszfát alkalmazásáról. Nyitra. 1899.

3. Czukorrépa-magtenyésztés és a czukorrépa-átadás bajai. Német- és csehországi tanulmányai alapján. Kiadja a m. gazdasági egyesület. Bpest, 1899.

4. A legfontosabb szálas takarmánynövények termesztése. Kolozsvár, 1901. (Az erdélyi gazdasági egylet könyvkiadó vállalata 42.)

A m. n. múzeumi hirlap-könyvtár példányaiból.