Vissza a kezdőlapra...


Fűszer-lista

1. Tamarind (tamariszkusz)

2. Jeera (kömény)

3. Ajwan

4. Corriander Leaves (koriander levelek)

5. Chat Masala

6. Green Chillies (zöld csilli, nagyon erős paprika)

7. Jaggery

8. Besan

9. Red Chillies (piros csilli)

10. Corriander Powder (korriander por)

11. Ginger (gyömbér)

12. Rassam Powder

13. Black Salt (fekete só)

14. Mustard Seeds (mustármag)

15. Masoor Dal (valamilyen - maszúr -sárgaborsó)

16. Hing (?)

17. Dry Methi

18. Whole Urad Dal (urad sárgaborsó)

19. Rajma

20. Cloves (szegfűszeg)

21. Cinnamon (fahéj)

22. Cardamons

23. Black Peppercorns (borsszemek)

24. Kokam

25. Khuskhus (kuszkusz)

26. Papada

27. Dry Ginger (szárított gyömbér)

28. Saunf (?)

29. Anardhana

30. Mangó Chutney (a mangó gyümölcsből készült fűszeres hús-kísérő)

31. Mixed Pickle (gyümölcsből, zöldségből készített hús-kísérő 'dzsem')

32. Whole Corriander (koriander)

33. Soda-bi-Carbonate (szódabikarbóna)

34. Rice Flour (rizs-liszt)

35. Coconut (kókuszdió)

36. Rose Water (rózsavíz)

37. Haldi Powder

38. Tandoori Colour (a tandúri módra készített étkek festéke)

39. Madras Curry Powder (madraszi körri - helyesen kárri - por)

40. Saffron (sáfrány)

41. Broken Cashewnut (tört földimogyoró)