233. Szezonzárás

Életét, vidító életét bárhogyan is akarjuk nyújtani, haldoklik az első színházi szezon, most éli utolsó napjait. Mintha elmúlását s a válást könnyíteni akarnák, ezek az utolsó napok olyan fényesek, ragyogók, mint az utolsó szerelem izzó, lángoló föllobbanásai. Pálmay, Márkus, Fedák Sári, mind, mind egy-egy fényes álma, föllobbanása a haldokló szezonnak. Az utolsó előadás június 16-án, vasárnap lesz.

Most a fényes Márkus-napok mámorában élünk. A jövő hét műsorából Carmen előadása ragyog elénk. Azután a Szűts Dezsőék tréfás operettje, a Nagyvárad szépe kínálkozik feledtető bohóságaival. S végül jön Zsazsa. Az angol-operettek ifjú dívája pénteken, szombaton és vasárnap lép föl. Vasárnap, és vége lesz a ragyogásnak negyedfél hosszú hónapig. A színtársulat pihenőre tér. Tagjainak nagy része Nagyváradon marad. Székely Irén Reichenhallba, Ámon Margit Badenbe megy. Augusztus 15-én verődik ismét össze a társulat Kaposvárt, hol Somogyi saját színkörében játszanak. Hozzánk pedig október elsején hozzák vissza a színház édes kellemességeit és nem kevésbé édes kellemetlenségeit is.

NN 1901. június 6.

Jegyzetek

233. Szezonzárás. NN 1901. jún. 6. 7. – Színház

A költői stílus és az a tény, hogy a szezonzárásról feltehetően az állandó színházi kritikus írt, mindez valószínűsíti Ady szerzőségét.

Nagyvárad szépe: Szűts Dezső és Beer Béla operettje.




Hátra Kezdőlap Előre