327. Ady Endre, Diósi Ödönné – Brüll Bertának

[Velence, 1906. szept. 27.]

[Ady sorai:]

Édes Bertuska, hát maga miért nyugtalanít halálra bennünket. Miért nem ír. Kezeiket csókolja: Ady

 

[Diósi Ödönné sorai:]

Csütörtök.

Bubi édes, nézd ezeket a csoda dolgokat, még kártyán is szép. De még valóságban milyen. Jó lenne, ha itt lehetnél te is. Még mindig semmi hír tőletek, én nem is tudom már mi lesz. Az idő sajnos nagyon hideg, az emberek megszöktek a Lidóról. Én sajnálom, hogy oda és nem Velencébe szálltam különben is csak ez valóban szép. Kérlek, írjatok már. Guttmann Bertának írtam a régi címökre, mint rendesen nem írta meg a czímet. Sokszor ölel mindnyájatokat szerető Adélod

 

[Címzés:]
  Brüll Berta Őnagysága
  Fő–utca – Stern-ház
  Nagyvárad
  Ungheria



327. Ady Endre, Diósi Ödönné – Brüll Bertának

[Velence, 1906. szept. 27.]

K: OSZK – Fond 74/1/27 – Képeslap, felirata a címoldalon: Cartolina Postale Italiana, képoldalon: Venezia – Canal Grande con la Chiesa della Salute ed il Palazzo Cavalli. – 1 f. – 143 x 92 mm – Tintaírás – A címzés Diósiné írása, szövege a címoldalon kezdődik és a képoldal margóján folytatódik, Ady sorai a képoldalon. – Pr.: vétel dr. Nádor Henriktől 1966.

Dat.: fpb: olvashatatlan – épb: Nagyvárad 906 sep 29.

M: AEl I. 225.

Guttmann Berta: Brüllék pesti rokona. Belia György szerint a pesti Guttmann Albert „talán a nagyváradi építési vállalkozó Guttmann József rokona; a család jó barátságban volt” Brüllékkel (AEl I. 375.).




Hátra Kezdőlap Előre