Imádság nyíl ellen

(Peer-kódex, 16. század eleje)

Mi Uronk Jézus Krisztusnak békessége legyen énvelem! Amen. Ó, nyíl, állj meg Szent Illés prófétának hatalmának miatta! Ó, nyíl, állj meg mi Uronk Jézusnak hatalmának miatta, ne járolj énhozzám! Ó, nyíl, állj meg Máriának szűzességének miatta és Szent János Baptistának* fejének miatta és Istennek szent apostolinak, mártírominak, szűzeinek, özvegyinek, angyalinak miatta!

Ó, nyíl, állj meg mi Uronk Jézus Krisztusnak nevének miatta! Ó, nyíl, állj meg a három vasszegeknek miatta, melyeik mi Uronk Jézus Krisztusnak lábait általszegezék! Ó, nyíl, állj meg az töviskoronának miatta, mely mi Uronk Jézus Krisztusnak erősen fejében vonattaték! Ó, nyíl, állj meg mi Uronk Jézus Krisztusnak sebeinek miatta! Ó, nyíl, állj meg mi Uronk Jézus Krisztusnak feltámadásának és mennybemenésének miatta!

Ó, nyíl, állj meg mi Uronk Jézus Krisztusnak kínszenvedésének miatta, mennynek és földnek és csillagoknak miatta és mendazoknak miatta, kik mennyen és földön vagynak, az rettenetes ítéletnek napjának miatta, mi Uronk Jézus Krisztusnak szentséges, szűzességes testének miatta! Atyának, és Fiúnak és Szentléleknek nevében. Amen.




Hátra Kezdőlap Előre