Tétel adatlapja

CÍMLAP

Bőcs Éva [et al.]

Egyem vagy ne egyem

TARTALOM, ELŐSZÓTartalom

Előszó I. Táplálkozás
II. Élelmiszer-biztonság
III. A testmozgás, a testedzés és a sportolás
IV. Energia-egyensúly
V. Időseknek kicsit másként
VI. Élelmiszer-tábla-raktár


Előszó

Egyem vagy ne egyem?

Mozogjak vagy inkább ne egyek semmit?

Továbblapozzak vagy becsukjam most rögtön?

Ez a kiadvány megpróbál segíteni a válaszadásban. Azt szeretnénk, ha mindazok lapoznák, akik már régóta az egészséges életmód hívei, akik csak mostanában kezdtek figyelni az energia-egyensúlyukra, és azok is, akik csak ma kezdik el számolni a kalóriákat. Reméljük, egyszer majd azok is forgatják, akik most még idegenkednek a témától, s olvasni sem hajlandók erről.

Ez a kiadvány nem véletlenül kerül az olvasó kezébe. Nem akarja őt megijeszteni vagy a lelkiismeret-furdalását felébreszteni, sem egy örömtelen életmódra rábeszélni.

Ez a kiadvány nem kíván zöldség- és gyümölcsfaló, megállás nélkül csak sportoló embert faragni olvasóiból, olyat, akinek rögeszméjévé válik az egészség és a jó erőnlét. Egyszerűen csak az egészséges életmódról akar tájékoztatást nyújtani, megmutatni, hogy miért éri meg azt követni.

Ez a kiadvány útmutatóként szolgálhat mindazoknak is, akik egy egész család étkezéséről gondoskodnak.

A cél az, hogy tisztában legyünk vele, milyen táplálékot, hogyan képes felhasználni a testünk, mit jelentenek és miért lényegesek számunkra a kalóriák, de az is nagyon fontos, hogy megtanuljuk az evést, akár mint közösségi tevékenységet, élvezni.

Dr. Misz Irén Írisz
Főigazgató