Az Iskolázás, értelmiség és tudomány a 19-20. századi Magyarországon / Karády Viktor, Nagy Péter Tibor

című tanulmánykötet  (Budapest : Wesley János Lelkészképző Főiskola, Wesley Egyház- és Vallásszociológiai Kutatóközpont, 2012)
(Szociológiai dolgozatok, ISSN 2063-6733 ; 5. ISBN 978 615 5048 12 8) használatához kísérleti jelleggel adatbázis készült.

 

Aki egyetlen konkrét szóra szeretne rákeresni, annak továbbra is azt javasoljuk, hogy az innen megnyitott PDF file-ban keressen.

https://mek.oszk.hu/10900/10983

Aki viszont logikai kapcsolatok iránt érdeklődik, tehát arra kíván keresni, hogy bizonyos szavak egymás közelében előfordulnak-e, hogy vannak-e olyan szakaszok a kötetben, ahol egy szó előfordul, egy másik pedig bizonyosan nem fordul elő stb., az kattintson az alábbi linkre.

A Google keresőmotorja segítségével kereshet az „egységekben”. Egy egység – ebben a kisérleti változóban – öt bekezdés. Hogy ne fordulhasson elő, hogy az egymáshoz közeli szavak az egyik egység utolsó és a másik egység első bekezdésében vannak, s ezért a motor nem találja meg őket, az egységek átfedésben vannak, tehát minden bekezdés kétszer szerepel az adatbázisban.  

 

KATTINTSON IDE A KERESÉSHEZ A GOOGLE ŰRLAPJA SEGÍTSÉGÉVEL!

 

Az adatbázis 2013 június 13-án készült el, az adatbázis akkor válik használhatóvá, ha a Google keresőmotorja eléri.

 

Nagy Péter Tibor

 

mutato.htm