Tétel adatlapja

CÍMLAP

A lélek temploma

TARTALOM, FÜLSZÖVEGTartalom

Bevezetés
Lengyel Szabó László emlékének ajánlva

Írásaink
Lengyel Szabó László
Baranyai Csaba
Bató Boglárka
Benke Rita
Benkő Gabriella
Csatlós András
Dániel Nagy László
Demeter Zsolt
Dobrosi Andrea
Efraim Staub
Egry Artúr
Fekete Eszter (Arthemis)
Fetykó Judit
Fiala Sándor
Fuchs Izabella (Femis)
Gergely Beatrix
Gyurcsek Attila Sándor (Medex)
dr. Hamvas Ákos
Istvan Hanyecz (Stefanicus Hungaricus Firkász)
Kálmán Eszter
Keller Ferenc (Szeth)
Kiss Angéla (Mimangi)
Koródi Sándor
Kovács György
Kovács József Tibor
Kovács Károly (koka)
Molnár Szilvia
Nagy János (Jega)
Nagy László Zsolt
Nagy Mihály
Nyul Krisztián
Pogány Zoltán (Betyár Benő)
Szabolcsi Erzsébet
Szabó Gitta
Szakáli Anna
Százdi Sztakó Zsolt
Szilágyi József (Árvai Emil)
Szita Zoltán
Tatár Judit (Bambusz)
Tóthné Nagy Erzsébet
Tristan Lind
Varjú-Kolozs Mónika
Várhelyi Klára (cherno)
Votiskyné Jakus Edit (Dina)
Vozárik Lajos (dalos)
Vörös Bernadett (Angel)
A Barátok Verslista 2006. évi díjazottjai

Köszönet
Tartalom
Ajánló


Fülszöveg

Élet és halál, kezdet és vég alakító kerete az életnek. A ma emberének egyik legnagyobb negatívuma a túlhajszoltság. Öröm lehetne, mindennapi dolgaink fénye lehetne olykor egy vers vagy novella elolvasása. Egy kis béke, percnyi csend, nyugalom a rohanó órák között, ezt kínáljuk legújabb kötetünkkel. A LÉLEK TEMPLOMA - kinek áhítat, vagy megnyugvás, nekünk az alkotás misztériuma, a művészeteké, s benne az irodalomé... A Barátok Verslista immár hat éve olyan baráti társaságot ölel fel, akik közül egyre többen kerülnek be a mai magyar irodalmi élet vérkeringésébe. Az amatőr irodalmi élet egyik színfoltja az általunk fenntartott weboldal (www.verslista.hu), ahol tagjaink alkotásai, a Lista életének eseményei olvashatók, láthatók.

Nemrég tudtuk meg a hírt: újra elvesztettük egy társunkat, Lengyel Szabó Lászlót. Közösen döntöttük el, hogy tervezett kötetünket az ő emlékének ajánljuk. Timár Zoltán grafikus egyik alkotásának címe és elment barátunk egy versének részlete szinte összecsengett. Így született meg ez a kötetünk, amellyel legnagyobb szomorúságunkra újabb örökös Barátok Verslista tagunknak állítunk emléket. 2006. évben elérkezett a Verslista életében az a pillanat, hogy az elmúlt hat év tapasztalatai alapján saját díjat alapítsunk. Elsőként publikáció kategóriában két barátunkat jutalmaztuk. Közösségi munkáért három fő kapott elismerést. Reméljük, a díjak átadása kellőképpen fellelkesíti valamennyi tagunkat az alkotásra és az aktivitásra. A díjazottak neve és ismertetése e kötetünk második felében olvasható.

Ötévesen azt mondtuk, hogy nem akarjuk megváltani a világot. Most is ezt valljuk: tesszük a dolgunkat csendben, de annál nagyobb tisztelettel és elkötelezettséggel a kultúra iránt. A LÉLEK TEMPLOMÁ-val maradandó értéket szerettünk volna az Olvasó kezébe adni..."

A kötet 2006. október 1-re, a Verslista 6. születésnapjára jelent meg. Ez a Hajnal Könyvek c. sorozatunk 5. része Nyelvi lektor: Sz. Gábor Ágnes (http://www.iropult.hu) 48 szerző kb. 230-250 írása szerepel a 216 oldalas kötetben!