Vissza a MEK kezdőlapjára 
Back to the MEK homepage Remete Farkas László
Magyaros és tájjellegű házi
pálinkafélék készítése

Életmód, gasztronómia/Gasztronómia általában
(pálinkafőzés, égetett szeszes ital, élelmiszer-technológia, magyar néprajz, nemzetiségi néprajz)

A hálózatos verzió megnyitása 
Open the online version
SZERZŐI JOGOK "A régi pálinkafőzési szakszavaink a borpárlatok készítéséhez kapcsolódnak. Ebből adódik, hogy egyes korabeli leírásokban még a gabona-pálinkát is égett-bornak vagy égetett bornak nevezték. Ugyanis, a korabeli szóhasználatban a »bor« szó: a borban lévő alkoholt is jelentette (lásd: borszesz = etilalkohol)." FÜLSZÖVEG
KATALÓGUS-
CÉDULA
MEGTEKINTHETŐ VERZIÓK: Útmutató a különböző formátumokhoz 
Guide to the different document formats
HTML
 
Word
622 kbyte
RTF
792 kbyte
PDF
402 kbyte
PRC
 
DjVu
 
OLVASÓI
VÉLEMÉNYEK
KERESÉS
A MEK-BEN
       
ZIP-PEL CSOMAGOLT VERZIÓK: Útmutató a ZIP file-ok kicsomagolásához 
Guide to the ZIP compressed files
HTML
 
Word
127 kbyte
RTF
112 kbyte
PDF
379 kbyte
XML
 
Egyéb
 
KAPCSOLÓDÓ
OLDALAK
KÖNYVKERESÉS
INFORMÁCIÓ 2017-04-18 FORRÁS
SZÁMLÁLÓ: 472
URL: http://mek.oszk.hu/16700/16768
URN: http://nbn.urn.hu/N2L?urn:nbn:hu-140852