Remete Farkas László 

Régi, szentestei vacsorák böjtös főétkei, süteményei

Életmód, gasztronómia | Család, társas kapcsolatok | Néprajz, antropológia | Mezőgazdaság, élelmiszeripar | Életmód, gasztronómia
/
Ünnepek

"A katolikus - és bizonyos esetekben az ortodox - böjti szabályok megengedték, hogy szentestén a hívek olajban sült étkeket is fogyaszthassanak. Ennek ellenére, ilyen ételek szinte csak a Kárpát-medence észak-keleti részein voltak szokásban (Szolnok-Doboka, Beszterce-Naszód, Máramaros, Bereg, Ung, Zemplén vidékén)."
2018-03-13
Megtekinthető verziók
Word PDF RTF
ZIP verziók
Word PDF RTF
URL: https://mek.oszk.hu/17900/17955 URN: http://nbn.urn.hu/N2L?urn:nbn:hu-148341
Látogatások: 3 628