LNX: BARÁTSÁGOS EMBEREK - BARÁTSÁGOS RENDSZEREK

Horvai Mátyás, horvaim@lnx.hu
LIAS-NETWORX Hálózatintegrációs Kft.

Az ország vezető hálózatintegrátora, az LNX éppen egy éves!

A KFKI Számítástechnikai Csoport két tagja, a LIAS és a KFKI Számítógéphálózatok (KFKI Networx) Kft. közel hét illetve öt éves fennállása után a két cég fúziójával, általános jogutódként 1996. május 1-jén jött létre a LIAS-NETWORX Hálózatintegrációs Kft., rövid nevén az LNX. Az egyesülést költözés követte, tavaly májustól új, korszerű irodaházban, jelentős raktárbázissal kezdhette meg működését a régi-új cég.

Jelenthetem, hogy az 1996-os év terveit teljesítettük. A céget stabilizáltuk, egységesítettük, kialakítottuk új arculatát, és tisztes profit mellett közel 1,2 milliárd forintos árbevételt értünk el, valamint néhány igen fontos strukturális és szakmai-technológiai lépést tettünk, hogy az LNX-et tartós növekedési pályára állítsuk.

Valamennyi beszállító partnerünket megtartottuk, közülük a Cisco Systems-et emelném ki, amelyik az Év Magyarországi Partnere kitüntetéssel honorálta üzleti sikereinket. Emellett megszereztük a Cisco Silver Partner státust is, ami igen komoly szakmai, szervezeti és műszerezettségi háttér meglétét kívánja meg. Büszkék lehetünk elvégzett munkáinkra, hiszen a jogelődökkel együtt az LNX-nek 1.000 vevője és több, mint 2.500 telepített rendszere van. Néhány kiemelkedő fontosságú munkánk a múlt éviek közül: kormányzati adathálózat (Siemens fővállalkozás), kormányzati X.400-as üzenetkezelő rendszer továbbfejlesztése (EDS fővállalkozás), az Unilever korábban épített rendszerének Cisco eszközökkel történt integrálása, az ORFK Teve utcai központja hálózati munkái (Ericsson fővállalkozás), melynek befejezése az év közepére várható. Ebben az épületkomplexumban 11.000 SYSTIMAX® strukturált kábelezési végpont kiépítése és 3.000 aktív port szállítása és beüzemelése a feladat.

További szép munkák várnak ránk ebben az évben is. A földhivatalok 140, a Mezőbank 60 irodájának, telephelyének összekötése, és a BKV városi hálózatának kialakítása jelentik azon feladatok sorát, melyek a nagy, korszerű infrastruktúrát igénylő szervezetek bizalmát mutatják irányunkban. Az LNX ezen elvárásoknak igyekszik, és meg is fog felelni.

Üzleti terveinket a fentiekhez igazítottuk. 1,7 milliárd forint körüli árbevételt tűztünk ki, a további növekedéshez szükséges profit elérese mellett. Megszerezzük az ISO 9000-es minőségbiztosítási tanusítványt. Munkatársaink folyamatos képzésben részesülnek mind üzleti, technológiai, mind pedig projekt menedzsment téren. Erősítjük tevékenységünket a hang-adat integráció, az elektronikus adatcsere (EDI) és a munkacsoport szoftverek területén. Új, perspektivikus szolgáltatással jelenünk meg: felvállaljuk közép- és nagyvállalatok, szervezetek hálózatmenedzsmentjét. Mindezeket, biztonságos hálózati koncepciónk, a SecurNET™ alapján valósítjuk meg.

Az LNX nem csupán az informatikai fejlesztések elkötelezett és meghatározó hazai szereplője, de szponzora a nagymúltú Bp. Honvéd vívó szakosztályának is, amely a magyar sport kiemelkedő sikerágazatának nemzetközi hírű bázisa. A sport szeretete házon belül is mérhető: munkatársaink 60%-a rendszeresen teniszezik, úszik, kosárlabdázik, focizik. Így jobban megy a munka, ami végsősoron partnereink, vevőink érdekeit is szolgálja.

Hisszük, hogy az egészség, a humánum, a barátság is a rendszereinkhez adott értékek közé tartoznak.

A SecurNET™ az LNX védjegye