Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

TUS [2] főnév -t, -ok, -a
  • 1. (zene) <Zenekartól> üdvözlésképpen játszott gyors akkordismétlés v. tremoló. Vkinek a tiszteletére tust húznak v. fújnak a zenészek; vkit tussal fogadnak. □ Ma éjjel fent van s dőzsöl a király…. S amint leönti Rajna kortyait, Az üst-dob és rézkürtök… riadnak Reá dicső tust. (Arany János–Shakespeare-fordítás) Csengtek a poharak, a cigány tust húzott. (Mikszáth Kálmán)
  • 2. (elavult) Ivás vkinek az egészségére. Tust iszunk. □ A hordó mellett isznak víg tust. (Csokonai Vitéz Mihály) Így vége szakadván tusnak, boritalnak, Tehetsége szerint Kiki hazaballag. (Arany János)