Rólunk

Bemutatkozás

A Magyar Elektronikus Könyvtár (továbbiakban: MEK) az Országos Széchényi Könyvtár első, legismertebb és leglátogatottabb online tartalomszolgáltatása. A MEK 1994-ben magánkezdeményezés útján jött létre, majd a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program karolta fel, s 1996 és 2001 között szervert és szolgáltatási helyet biztosított a honlap számára (gopher.iif.hu, majd mek.iif.hu).

A projekt 1999 szeptemberében került az Országos Széchényi Könyvtár kötelékébe, így a digitális könyvtár 2001 óta a jól ismert mek.oszk.hu címen érhető el. A MEK az elmúlt több mint 20 év alatt a magyar Internet egyik legismertebb szolgáltatásává és legnagyobb szövegarchívumává vált. A gyűjteményben minden felhasználói réteg talál magának olvasnivalót, a tudományos értekezésektől kezdve a szépirodalmi műveken, gyerekkönyveken át a szórakoztató irodalomig, sőt, akik szeretnek hangoskönyvet hallgatni, szintén találhatnak az érdeklődési körükbe tartozó anyagokat.

A MEK jól ismert weboldala az elmúlt két évtizedben nagy szolgálatot tett a magyar művek felhasználókhoz való eljuttatásában.

Dokumentumtár

Szakmai oldalak

Partnerek, támogatók