A MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRÉRT
   EGYESÜLET HONLAPJA

Új könyvek a MEK-ben

Magyar Elektronikus Könyvtár
 1. Sam Small csodálatos élete

  Sam Small csodálatos élete : Regény / Eric Knight ; fordító Szerb Antal
  Klasszikus világirodalom
  angol irodalom, 20. sz.
  "És ott - abban a pillanatban - szállt belé a megdöbbentő meggyőződés. Talán az okozta, hogy olyan magasan állt, meg a beszéd is hozzájárult és a Hit által odahozott autobusz meglepő epizódja. De akárhogy is történt, olyan meggyőződés kerekedett benne, amely párját ritkította. Meggyőződött arról, hogy tud repülni."

 2. Örvényben felfelé

  Örvényben felfelé : Válogatott írások / Miklauzič István
  Magyar történelem általában, Európai országok történelme, Politikatörténet
  magyar történelem, történelem, politikatörténet, Magyarország, Európa, 19-21. sz.
  "Nálunk, édesapámnál gyakran voltak vendégek, mindig ült nálunk 3-4 ember és fontos dolgokról beszélgettek, ahogy emlékszem, eléggé tompított hangon. Egyik nap, váratlanul hazaérkezett Szigeti Szabó Győző tüzér alezredes, aki leginkább az István utónevét viselte, ezért nekünk Pityu bácsi volt."

 3. O espaço do direito na ontologia de Lukács

  O espaço do direito na ontologia de Lukács / Varga Csaba ; fordító Sérgio Coutinho
  Jogtudomány általában, Államjog, Társadalomfilozófia, Filozófusok, Modern filozófiák
  jogelmélet, jogrendszer, filozófiatörténet, filozófus, Lukács György (1885-1971)
  "A análise do direito na Ontologia assinala um espectro de problemas incrivelmente extenso e ramificado, como pode ser visto na diversidade de referências cruzadas e análises interconexas, mas muito coerentemente com base no capítulo presente no volume Os mais importantes problemas, referente à «Reprodução»."

 4. Elbeszélések és rajzok

  Elbeszélések és rajzok / Tutsek Anna
  Klasszikus magyar irodalom
  magyar irodalom, 19-20. sz.
  "Falun laktunk anyámmal és bátyámmal. Atyám már régen meghalt, nem is emlékeztem reá, s én gyermekkoromat és fiatalságom legszebb éveit falun töltöttem el. Anyám egész nap a háztartással volt elfoglalva, bátyám Dezső a gazdaság körül és én majdnem mindig magamra voltam hagyatva. Tizenöt éves koromig nevelőnőim voltak..."

 5. Promoting excellence in higher education

  Promoting excellence in higher education : Abstract book / szerkesztő Juhász Erika, Pusztai Gabriella, Erdei Gábor
  Felsőfokú oktatás, Pedagógiai módszerek, Informatika az oktatásban
  felsőoktatás, didaktika, oktatástechnológia, módszertan, tömörítvénygyűjtemény, Európai Unió, Magyarország, Azerbajdzsán, 2010-es évek
  "Mobility, online learning, collaboration are also part of the basic requirements of the young generation. In our presentation we are showing and introducing the most common methods are used in Europe nowadays. We will also concern the importance of Lifelong Learning and facilitation individual pedagogical approaches."

 6. Számkivetettek

  Számkivetettek : Regény / Pásztorné Földi Adrienne ; szerkesztő Zsoldos Árpád, Zsoldos Adrienn
  Kortárs magyar irodalom
  magyar irodalom, 21. sz.
  "- Ugye tudod, hogy a kölyök már betöltötte a tizenkettőt? Itt az ideje, hogy elvidd az erdőbe úgy, hogy ne találhasson vissza. Emlékszel ugye, azt fogadtad, hogy ezt megteszed? – Aztán mintegy csak magának dünnyögte: »egyet már elpusztítottam, most Gabó következik.«"

 7. Oktatáspolitika és vallásszabadság

  Oktatáspolitika és vallásszabadság : Állam - egyház - iskola - társadalom a 20. században / szerkesztő Nagy Péter Tibor
  Művelődésszociológia, Oktatáspolitika, oktatásügy, Egyházak, egyházpolitika
  állam és egyház viszonya, lelkiismereti szabadság, vallásoktatás, oktatáspolitika, oktatásszociológia, állami iskola, egyházi iskola, statisztikai elemzés, Magyarország, 20. sz.
  "1950 után »az iskolákban nagyjából egy évtized alatt a fakultatív módon még meglévő, vegetáló hitoktatást kitartó aknamunkával, fenyegetésekkel, büntetések kilátásba helyezésével, a vallásos pedagógusok elbocsátásával, a papság állandó megrágalmazásával felszámolták.« A hitoktatót, ha népszerű és sikeres volt, elhelyezték..."

E-posta: info@mek.oszk.hu • Telefon: (36)-1-224-3741 • Fax: 1-202-0804
Postacím: Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület, Országos Széchényi Könyvtár, 1827 Budapest, Budavári Palota F. épület