Vissza a MEK kezdőlapjára 
Back to the MEK homepage

Az alábbi lista szerző és azon belül főcím szerint sorolja fel a MEK-ben található HTML formátumú dokumentumokat. A lista alján százasával lehet lapozni, és ha valamelyik tételre kattintunk, akkor a borítólapok is végiglapozhatók (az adott százas csoporton belül) az alsó nyilakkal. JavaScriptet nem támogató böngészők esetében az URL címre kell kattintani, de ekkor csak sorszám szerint fog menni a lapozás. Ha szeretné minden hónap elején levélben megkapni az új művek listáját, akkor iratkozzon fel a HÍRLEVELÜNKRE.


Formátum: HTML
A találatok száma: 5332
Rendezés dátum szerint
[04015] A 130 éves Népszava
Töredékek a 130 éves Népszava históriájából

http://mek.oszk.hu/04000/04015
2006-08-30
[03134] A XVI-XVIII. századi könyvek számítógépes feldolgozásának problémái
Budapest, 1995. december 5.

http://mek.oszk.hu/03100/03134
2005-09-22
[01335] Az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc, az abszolutizmus kora, az 1948-49-es honvédmenház, az 1848-49-es honvédegyletek iratainak ismertető- és raktárjegyzéke
http://mek.oszk.hu/01300/01335
2003-12-08
[12085] 1888-1938
http://mek.oszk.hu/12000/12085
2013-10-30
[05919] II. Endre Aranybullája
http://mek.oszk.hu/05900/05919
2008-05-02
[00513] A XX. század magyar nyelvű tanatológiai szakirodalmának bibliográfiája
http://mek.oszk.hu/00500/00513
2003-02-12
[04928] Ad acta
A Hadtörténelmi Levéltár évkönyve, 2003

http://mek.oszk.hu/04900/04928
2007-06-18
[04872] Ad acta
A Hadtörténelmi Levéltár évkönyve, 2001

http://mek.oszk.hu/04800/04872
2007-05-31
[01337] Ad acta
A Hadtörténelmi Levéltár évkönyve, 1998

http://mek.oszk.hu/01300/01337
2003-12-09
[04930] Ad acta
A Hadtörténelmi Levéltár évkönyve, 2002

http://mek.oszk.hu/04900/04930
2007-06-19
[04870] Ad acta
A Hadtörténelmi Levéltár évkönyve, 1999

http://mek.oszk.hu/04800/04870
2007-05-31
[04871] Ad acta
A Hadtörténelmi Levéltár évkönyve, 2000

http://mek.oszk.hu/04800/04871
2007-05-31
[09724] Afrikai mesék
http://mek.oszk.hu/09700/09724
2011-08-01
[02207] Agricola évszázada
Georgius Agricola (1494-1555) születésének 500. évfordulója alkalmából tartott ülésszak előadásai

http://mek.oszk.hu/02200/02207
2004-11-22
[00035] Ajánló bibliográfia cigány könyvtárak összeállításához
http://mek.oszk.hu/00000/00035
2002-07-13
[05514] "Alakja délceg volt, sugármagas..."
Kétszáz éve született id. Lendvay Márton színész (1807-1858)

http://mek.oszk.hu/05500/05514
2007-12-07
[03673] Ali, a gyáva vitéz
Kurd népmesék

http://mek.oszk.hu/03600/03673
2006-04-25
[04263] Amerika fölfedezése
Tanulságos olvasmány az ifjuság számára a legjobb kútforrások nyomán

http://mek.oszk.hu/04200/04263
2006-11-15
[02256] Az amerikai Egyesült Államok népének Függetlenségi Nyilatkozata
http://mek.oszk.hu/02200/02256
2004-12-15
[02003] Anarchizmus
http://mek.oszk.hu/02000/02003
2004-08-04
[00076] Angol-magyar -- magyar-angol szótár
http://mek.oszk.hu/00000/00076
2002-07-16
[00078] Angol-magyar zöldségtermesztési szakszótár
http://mek.oszk.hu/00000/00078
2002-07-16
[07009] Anthologia Hungarica
http://mek.oszk.hu/07000/07009
2011-09-26
[03749] Aradi vértanúink
http://mek.oszk.hu/03700/03749
2006-05-19
[06162] Az aradi vértanúk
http://mek.oszk.hu/06100/06162
2008-08-05
[02130] Areopolisz
Történelmi és társadalomtudományi tanulmányok

http://mek.oszk.hu/02100/02130
2004-10-07
[00227] Asma
A Délkínában élő szani törzs regéje

http://mek.oszk.hu/00200/00227
2002-11-11
[00002] Az Athenaeum repertóriuma, 1892-1947
Philosophiai és államtudományi folyóirat

http://mek.oszk.hu/00000/00002
2002-07-12
[00063] Atlantic Language Bureau magyar-angol szó- és kifejezéstár
http://mek.oszk.hu/00000/00063
2002-07-13
[00231] Balladás dalok
Népballadák, vitézi énekek a kuruc korból

http://mek.oszk.hu/00200/00231
2002-11-12
[05065] "Barátja, Kossuth"
Forráskiadvány Kossuth Lajos Hadtörténelmi Levéltárban és Hadtörténeti Múzeumban őrzött irataiból

http://mek.oszk.hu/05000/05065
2007-07-26
[02305] Befőtt szerelemből
Diákantológia

http://mek.oszk.hu/02300/02305
2005-01-03
[04971] A béketábor magyar hadserege
A magyar demokratikus hadsereg és a Magyar Néphadsereg Hadtörténelmi Levéltárban őrzött katonai irataiból, 1945–1957

http://mek.oszk.hu/04900/04971
2007-06-28
[11601] Bendtner József emlékfüzet
http://mek.oszk.hu/11600/11601
2013-05-15
[03971] Bethlen Gábor bibliográfia, 1613-1980
http://mek.oszk.hu/03900/03971
2006-08-01
[00159] Bhagavad-Gíta
Úgy, ahogy van

http://mek.oszk.hu/00100/00159
2003-09-12
[00160] Bhagavad-gítá
A Magasztos szózata

http://mek.oszk.hu/00100/00160
2002-10-01
[00031] Bibliográfia a permi népek nyelvének, történetének és irodalmának ismeretéhez, 1990-1999
http://mek.oszk.hu/00000/00031
2002-11-25
[08342] Bibliografiai lexikon
Könyvtörténeti és bibliografiai szakkifejezések kis szótára

http://mek.oszk.hu/08300/08342
2010-06-02
[00564] Bibliográfiai tájékoztató a szövegtan idegen nyelvű szakirodalmából
http://mek.oszk.hu/00500/00564
2003-02-27
[00030] Bibliography, Ethnic conflict and ethnic conflict management
East-Central Europe and South Asia

http://mek.oszk.hu/00000/00030
2002-11-25
[02224] Bibó István és a XX. század magyar történelme
Nemzetközi tudományos konferencia

http://mek.oszk.hu/02200/02224
2004-12-02
[05077] Birk-kódex, 1474
Az emlék hasonmása, betűhű olvasata és latin megfelelője

http://mek.oszk.hu/05000/05077
2007-08-01
[00004] Bod Péter, 1712-1769
Bibliográfia

http://mek.oszk.hu/00000/00004
2002-07-12
[00206] Bor Dezső emlékkönyv
http://mek.oszk.hu/00200/00206
2002-12-20
[04944] A borzasztó torony
Képek a magyar vándorszínészet világából

http://mek.oszk.hu/04900/04944
2007-06-21
[01207] Bőr- és cipőipari minilexikon
http://mek.oszk.hu/01200/01207
2003-10-17
[00547] Brazília üzen
Mai brazil költők

http://mek.oszk.hu/00500/00547
2003-02-21
[10749] A Budapesti Gépmesterek és Nyomók Körének 25 éves története 1883-tól 1908-ig
http://mek.oszk.hu/10700/10749
2012-06-13
[10312] A Budapesti Hírlapszedők Köre félszázados története
1884-1934

http://mek.oszk.hu/10300/10312
2012-01-27
[01901] Buddha beszédei
http://mek.oszk.hu/01900/01901
2004-06-25
[00140] Buldózer
Médiaelméleti antológia

http://mek.oszk.hu/00100/00140
2002-08-05
[12741] Calendarivm, az az az ezer hatzaztizenegiedik eztendö napianak szamlalasa az közenseges practikaual es aspectusokkal, planetaknak foliasiual es az eghi ielekben valo belepesekkel egyetemben, mely harmadik bissextilis vtan
http://mek.oszk.hu/12700/12741
2014-04-11
[12523] Cancionale, az az historias enekes könyw, mellyben külemb külemb féle szép löt dolgoc vadnac nyomtatua a magyari királyokról és egyéb szép löt dolgokról, gyönyörüségessec oluasásra és halgatásra
http://mek.oszk.hu/12500/12523
2014-02-25
[00347] Carmina Burana
Középkori diákdalok

http://mek.oszk.hu/00300/00347
2003-01-16
[04974] A cibakházi híd, 1849
A cibakházi hídért 1849. január-márciusában folytatott harcok katonai irataiból

http://mek.oszk.hu/04900/04974
2007-06-29
[00080] Cigány szójegyzék
http://mek.oszk.hu/00000/00080
2002-07-16
[01396] Corpus Juris Hungarici
Válogatás

http://mek.oszk.hu/01300/01396
2004-01-16
[01911] Cross and crescent
The Turkish age in Hungary (1526-1699)

http://mek.oszk.hu/01900/01911
2004-06-23
[06440] A csillagászat magyar nyelvű bibliográfiája
http://mek.oszk.hu/06400/06440
2012-03-20
[02909] Csillagászati földrajzi fogalomtár
Segédanyag a földrajz szakos főiskolai hallgatók számára a címszavak ukrán megfelelőivel

http://mek.oszk.hu/02900/02909
2005-07-11
[00556] Csillagászati tankönyv kezdőknek és haladóknak
http://mek.oszk.hu/00500/00556
2003-02-25
[06693] A csodálatos fa
Erdélyi szász népmesék

http://mek.oszk.hu/06600/06693
2009-02-04
[12247] Csongrádmegyei gyüjtés
http://mek.oszk.hu/12200/12247
2013-12-12
[03961] Csorba Győző
Bibliográfia

http://mek.oszk.hu/03900/03961
2006-07-28
[03970] Deák Ferenc bibliográfia, 1817-1990
http://mek.oszk.hu/03900/03970
2006-08-01
[07115] Deák Ferencz-adomák
http://mek.oszk.hu/07100/07115
2009-06-05
[10356] A Debreczeni Könyvnyomdászok és Betűöntők Egyletének alapszabályai
http://mek.oszk.hu/10300/10356
2012-02-09
[03392] Dedinszky Gyula bibliográfia (1905-1994)
http://mek.oszk.hu/03300/03392
2006-01-10
[00073] Derrida Marx-szelleme
http://mek.oszk.hu/00000/00073
2002-07-15
[12184] Derűvel a jövőbe
Családnapok, 2013

http://mek.oszk.hu/12100/12184
2013-11-27
[11137] Deutsch Dávid, Fürst Vilmos, Novák László és Virág Jenő ötvenesztendős nyomdászságának emlékére a Világosság könyvnyomda r. t. személyzete
http://mek.oszk.hu/11100/11137
2012-11-13
[04342] Deutschsprachige Presse in Ungarn, 1921-2000
Bibliographie

http://mek.oszk.hu/04300/04342
2006-12-08
[00165] Dhammapada
http://mek.oszk.hu/00100/00165
2002-10-03
[01202] A diósgyőri m. kir. vas- és aczélgyár története
1765-1910

http://mek.oszk.hu/01200/01202
2003-10-15
[04534] Divatkép Alter és Kiss udvari szállítók női divatterméből
http://mek.oszk.hu/04500/04534
2007-02-19
[04536] Divatkép Keller és Zsitvay udvari szállítók női divatterméből
http://mek.oszk.hu/04500/04536
2007-02-19
[11004] Divéky József
Rosner Károly és Gergely Jenő tanulmányaival

http://mek.oszk.hu/11000/11004
2012-09-21
[05162] Domonkos-kódex, 1517
A nyelvemlék hasonmása és betűhű átirata bevezetéssel és jegyzetekkel

http://mek.oszk.hu/05100/05162
2007-09-03
[08653] Dunamelléki eredeti népmesék
http://mek.oszk.hu/08600/08653
2010-09-09
[01906] A Dunánál
Magyarok a 20. században (1918-2000)

http://mek.oszk.hu/01900/01906
2004-06-15
[00223] Dzsátakák
Buddhista születésregék

http://mek.oszk.hu/00200/00223
2002-11-08
[00005] Ecsedy Ildikó orientalista, a nyelvtudomány doktora bibliográfiája
http://mek.oszk.hu/00000/00005
2003-01-02
[00377] Edda
Óészaki mitológiai és hősi énekek

http://mek.oszk.hu/00300/00377
2003-01-21
[12681] Egy szep enek mikeppen az Vr Isten meg aldgya azokat minden ioval, az kik ötet felik es az istenteleneket meg atkozza
http://mek.oszk.hu/12600/12681
2014-03-31
[00008] Egyházak, felekezetek, vallási közösségek és alapítványok magyar nyelvű sajtójának jegyzéke, 1995-2000
http://mek.oszk.hu/00000/00008
2002-07-12
[00079] Elektronikus könyvtári értelmező szótár
1.0 verzió

http://mek.oszk.hu/00000/00079
2002-07-16
[01215] Élelmiszer-adalékanyagok
azaz a "misztikus" E-számok

http://mek.oszk.hu/01200/01215
2003-10-18
[02015] Elitek és piaci kultúraváltások
http://mek.oszk.hu/02000/02015
2004-08-06
[08052] Élő lánc
http://mek.oszk.hu/08000/08052
2010-03-08
[10368] Előszoba
Antológia a Romániai Magyar Szó Szabad Szombat melléklete 1993-94-es irodalmi pályázatának anyagából

http://mek.oszk.hu/10300/10368
2012-02-14
[06804] Elvarázsolt madarak
Örmény népmesék

http://mek.oszk.hu/06800/06804
2009-03-06
[01925] Az ember tragédiája
Madách Imre drámája az illusztrációk és fordítások tükrében

http://mek.oszk.hu/01900/01925
2007-07-31
[03627] Emberi reprodukció
E.J. Haeberle szexológiai archívumának 2. tanfolyama alapján

http://mek.oszk.hu/03600/03627
2006-03-27
[01992] Emese álma
A magyar őstörténet és az államszervezés kora (A kezdetektől 1038-ig)

http://mek.oszk.hu/01900/01992
2004-08-02
[01993] Emese saga
Hungarian prehistory from the beginnings to King St. Stephen (1038)

http://mek.oszk.hu/01900/01993
2004-08-02
[01994] Emese Sage
Von der ungarischen Vorgeschichte bis zur Zeit König Stephans des Heiligen (1038)

http://mek.oszk.hu/01900/01994
2004-08-02
[02870] Emlékezés Kossuth Lajosra Erdélyben 1994-ben
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület emlékülése

http://mek.oszk.hu/02800/02870
2005-06-28
[11219] Emlékezésre méltó személyek tömör életrajzi adatai
http://mek.oszk.hu/11200/11219
2012-12-17
[02022] Emlékkönyv a Firka 10 éves évfordulójára
http://mek.oszk.hu/02000/02022
2004-08-10
    1-100   101-200   201-300   301-400   401-500   501-600   601-700   701-800   
801-900   901-1000   1001-1100   1101-1200   1201-1300   1301-1400   1401-1500   1501-1600   
1601-1700   1701-1800   1801-1900   1901-2000   2001-2100   2101-2200   2201-2300   2301-2400   
2401-2500   2501-2600   2601-2700   2701-2800   2801-2900   2901-3000   3001-3100   3101-3200   
3201-3300   3301-3400   3401-3500   3501-3600   3601-3700   3701-3800   3801-3900   3901-4000   
4001-4100   4101-4200   4201-4300   4301-4400   4401-4500   4501-4600   4601-4700   4701-4800   
4801-4900   4901-5000   5001-5100   5101-5200   5201-5300   5301-5332