CÍMLAP
Ladik Katalin
Ikarosz biciklijén
Hangköltemények


TARTALOM, ELŐSZÓTartalom

  1. Az Ibrisz csillagvizsgáló mester ellen elkövetett merényletről

  2. Ólomöntés

  3. Sámándob, Népdal, A kendert szedegető leány

  4. Ének minden napra

  5. Ólomöntés (vers)

  6. Versek 1.
  7. Versek 2.
  8. Versek 3.
  9. Versek 4.
  10. Versek 5.


A Kiadó előszava

2003. december 5-én kezdtük el kiadni Ladik Katalin életművét. Elsőként a Fűketrec című - addig kiadatlan - verseskötetet jelentettük meg, amelyet 2004. márciusában követett A négydimenziós ablak című, szintén hangköltemények kíséretében. Most folytatjuk az életműkiadást. Két kötetet adunk ki (mindkettőhöz kapcsolódnak hangköltemények is) és ezzel teljessé válik a művésznő magyar nyelvű versesköteteinek elektronikus kiadása.

Jelen kötettel egyidőben ismét - számos vers, hangköltemény formában is megjelenik a szerző előadásában, Ikarosz biciklijén - hangköltemények címmel. Az Ikarosz biciklijén - hangköltemények mp3-as formátumú hanganyag ilyen formájú technikai kivitelezését a Magyar Elektronikus Könyvtár munkatársai végezték: a hang CD digitalizálása, darabolása Csáki Zoltán munkája, a szervezést Moldován István végezte. E hangköltemények a Magyar Elektronikus Könyvtár állományában találhatók és a következő címről tölthetők le:

https://mek.oszk.hu/01800/01897

A kötet a Bibliotheca Mikes International honlapján kívül letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtár állományából is a következő címről:

https://mek.oszk.hu/01800/01896