Bevezető és használati utasítás

Vegyünk...

FRITTI

Rántott ételek

SUPPLI

Rizsrudacskák

CARCIOFI FRITTI

Rántott articsóka

CERVELLO E ANIMELLE FRITTI

Rántott velő és mirigy

FEGATO DI VITELLO FRITTO

Rántott borjúmáj

PAN DORATO

Bundás ("arany") kenyér

FRITTO DI FIORI DI ZUCCA

Rántott tökvirág

FRITTO DI FILETTI DI ZUCCHINE

Rántott tökszeletek

FRITTO DI CAVOLFIORI, BROCCOLI E FUNGHI

Rántott kelvirág, broccoli, gomba

PESCI FRITTI

Rántott halak

SEPPIE, CALAMARI, CALAMARETTI FRITTI

Rántott tintahal

BACCALÁ FRITTO

Rántott tőkehal

CROCCHETTE DI POLLO

Csirkekrokett

LA PASTASCIUTTA

Száraztészta

I SUGHI

Mártások

CON BURRO E FORMAGGIO "IN BIANCO"

Vajjal és sajttal, "fehéren"

CON AGLIO, OLIO E PEPERONCINO

Fokhagymával, olajjal, erős paprikával

ALL' AMATRICIANA

Az amatricei asszonyok módjára

ALLA POVERELLA

Szegényasszony módjára

COL SUGO DI POMODORI FRESCHI

Friss paradicsomlével

CON POMODORI E PEPERONI

Paradicsommal és paprikával

CON LE ACCIUGHE

Szardellával

COL TONNO

Tonhallal

CON LA CARNE

Hússal

CON CACIO E PEPE

Sajttal és borssal

CON LE TELLINE

Apró kagylókkal

COL BASILICO

Bazsalikommal

COLLE RIGAGLIE DI POLLO

Csirkeaprólékkal

CON I PISELLI

Zöldborsóval

CON LA SALSICCIA

Sütőkolbásszal

CON I FUNGHI

Gombával

COL MASCARPONE

Mascarponesajttal

COL RAGÚ D'AGNELLO

Bárányraguval

AL RAGÚ

Raguval

Beszélgetések a sugókról

Pastasciutta helyett

FETTUCCINE

Metélt

GNOCCHI

Krumplinudli

AGNOLOTTI (RAVIOLI)

Töltött tésztatáskák

CARNE TRITATA

Vagdalthús

CON CARNE E CERVELLO

Hússal és velővel

CON SPINACI E RICOTTA

Spenóttal és friss juhtúróval

GNOCCHI DI SEMOLINO

Daragaluska római módra

POLENTA

Kukoricakása

TIMBALLO DI SPAGHETTI (O MACCHERONI)

Csőben sült spagetti (vagy makaróni)

TIMBALLO DI RISO

Rizspuding

LE MINESTRE

Zöldséglevesek

PASTA E BROCCOLI

Pasta és broccoli

PASTA E LENTICCHIE (CECI - FAGIOLI)

Pasta és lencse (csicseriborsó - bab)

RISO E FAGIOLI (PISELLI)

Rizs és bab (borsó)

RISO E INDIVIA (CICORIA)

Rizs és endívia (cikória)

BRODO

Húsleves

CAPPELLETTI (TORTELLINI) IN BRODO

Kalapocskák (tortácskák) húslevesben

SEMOLINO IN BRODO

Gríz forró húslében

STRACCATELLA

Csurgatott tojásleves

LE PIETANZE

második fogás

PIATTI DI CARNE

Húsételek

L' abacchio - A bárány

ABRACCHIO (AGNELLO) ARROSTO

Báránysült

COSCIOTTO DI AGNELLO ARROSTO

Sült báránycomb

ABBACCHIO BRODETTATO

Becsinált báránysült

CORATELLA DI ABBACCHIO BRODETTATA

Becsinált báránybelsőségek

ANIMELLE D'ABBACCHIO

Báránymirigy

ABBACCHIO ALLA CACCIATORA

Bárány vadászné módra

TESTA DI ABBACCHIO

Birkafej

BRACIOLINE D'AGNELLO

Bárányborda

BRACIOLINE D'AGNELLO AI FERRI

Bárányborda roston

Il manzo - Marhahús

LA BISTECCA

Bélszín (beefsteak, bifsztek)

L'UMIDO

Párolt marhasült

LO STUFATINO

Párolt marhaszelet

INVOLTINI DI MANZO

Marhahústekercs

UCCELLETTI DI CAMPAGNA

"Mezei madárkák"

SALTIMBOCCA

Borjútekercs

CODA ALLA VACCINARA

Ökörfarokpörkölt

TRIPPA

Borjú- vagy tehénpacal

FEGATO

Pirított máj

PAGLIATA

Ökörvékonybél

ROGNONE IN UMIDO

Párolt vese

POLPETTE (COPPIETTE) DI MANZO

vagdalthús (Frikadella)

Maiale vagy porco - Sertés

FEGATELLI

Májszeletek

PORCHETTA

Sertéssült

LOMBELLO DI MAIALE

Sertésfilé

Vitello - Borjúhús

SCALOPPINE DI VITELLO AL MARSALA

Borjúszelet marszalai borral

INVOLTINI DI VITELLO

Göngyölt borjúszelet

SPEZZATINO DI VITELLO

Borjúhúskockák

Il Pollo - Tyúk

POLLO ALLA DIAVOLA

Ördöglánycsirke

POLLO ALLA CACCIATORA

Csirke vadászné módra

POLLO IN PADELLA

Serpenyős csirke

Pesci - Halak

TONNO FRESCO AL POMODORO

Friss tonhal paradicsommal

PALOMBO COI PISELLI

Palombo zöldborsóval

SOGLIOLA AL VINO BIANCO

Sogliola fehér borban

ARZILLA

Rája

SARDE

Szardínia

BACCALÁ IN UMIDO

Párolt tőkehal

BACCALÁ E PEPERONI

Tőkehal zöldpaprikával

CIRIOLE COI PISELLI

Tiberisi angolna borsóval

ZUPPA DI PESCE

Halleves

I. ZUPPA DE PESCE

Halleves (egyszerűen)

II. ZUPPA DI PESCE

Halleves (különleges alkalmakra)

III. ZUPPA DI PESCE

Halleves (egészen egyszerűen)

LUMACHE

Csigák

VERDURE

Főzelékek

CARCIOFI ALLA ROMANA

Articsóka római módra

CARCIOFI ALLA GIUDIA

Articsóka zsidó módra

PISELLI AL PROSCIUTTO

Zöldborsó sonkával

BROCCOLI ALL'AGRO

Broccoli savanyú lében

FAGIOLI AL TONNO

Bab tonhallal

POMODORI RIPIENI

Töltött paradicsom

FUNGHI AL TEGAME

Serpenyős gomba

PEPERONI

Zöldpaprika

I DOLCI - LE FRUTTA

Édességek - Gyümölcs

LA CROSTATA

Rácsos (linzer)

BIGNÉ DI SAN GIUSEPPE

Szent József fánkja

FAVE DEI MORTI

Halottak babja

FRITTELLE DI RISO

Rizscsók

PAN DI SPAGNA

Spanyolkenyér

ZUPPA INGLESE

Angol leves

MARITOZZI

Mazsolás rúd

ST. HONORÉ

Szent Honorius tortája

I VINI

A borok

LA PIZZA NAPOLETANA

A nápolyi pizza

IL CALZONE

"Nadrág"

Szótár