Kezdőlap

Róth Alfréd,

orvosdoktor, poliklinikai assistens, szül. 1871-ben Budapesten, hol középiskoláit és az egyetemet végezte. 1896-ban nyert orvosdoktori oklevelet; ezután Bécsben a Kaposi tanár osztályán működött; honnét hazatérve, előbb a Rókus-kórház bőrgyógyászati osztályán szolgált; majd két év mulva a poliklinika bőrosztályára assistensnek hívták meg, hol jelenleg Török tanár mellett tölti be tisztségét.

Munkái:

1. A bőrbetegségek gyógykezelésének rövid repertóriuma. (Az általános poliklinika bőrkórtani osztályán divó gyógyeljárások.) Bpest, 1899. (Dr. Szigeti Gusztávval együtt).

2. A syphilis gyógykezelése higanyporos zacskókkal és a higany felvétele ezen kezelésnél. U. ott, 1899. (különnyomat a Gyógyászatból. Németül a Pester med.-chirurg. Presse 1900. évf.-ban és különnyomatban).

Ezeken kívül a szaklapokban részben különnyomatban megjelentek: A «Dymal» az eczema gyógykezelésében; A nedvedző eczema bacterologiája, Striae disteusae, (s. utropicae) mellhártya- és tüdőlob után, Diffus bőratrophia egy esete, Luesol, egy antisyphiliticum.

M. Könyvészet 1899. és a m. n. múzeumi könyvtár példányairól és önéletrajzi adatok.