Mikle

1477-ben Sugatagi Mikle János cserében kapta a ma már szolnokdobokavármegyei, akkor középszolnoki Szurduk-Kápolnokot Bélteki Drágfi Miklóstól némely máramarosmegyei jószágokért.*Csánki, I. k. 574. I.

Mikle László kirvai nemest Kusalyról Közép-Szolnok vármegye 1705-ben lovas zsoldos állítására írta ki.

Mikle Tódor, újnémeti lakos, 1771-ben Közép-Szolnoktól nemességének igazolását kéri.*P. C. Product. 140., 228. l.

{106.} 1791-ben Közép-Szolnok vármegye közönsége visszahelyezte előbbi adómentességébe a) az érszentkirályi Mikle-családot, a mely beigazolta, hogy vérségi kötelékben áll ama Miklékkel, a kiket ezen vármegyében 1775 május 17-dikén adómentes donatariusoknak nyilvánítottak ki. b) Mikle János, krasznaczégényi nemest, a ki Kővár vidéke continua tábláján 1780 jún. 20-dikán donatariusnak bizonyúlt.

1797-ben Mikléket Ér-Szentkirályt, Ér-Hatvanban (János kántor), Kraszna-Czégényben és Új-Németen találunk; saját telkükön lakó adómentes, más telkén lakó adómentes, vagy adózó nemesek. Az 1805-diki összeírásban Tivadar, György, ifjú Tivadar, továbbá János, Szilárd (Kosztán), Fülöp és ifjú János, krasznaczégényi, János, újnémeti adómentes, továbbá János és Mihály, érszentkirályi adózó nemesek említvék. Az érszentkirályiak és az újnémeti, valamint a krasznaczégényiek közül Tivadar, ifj. Tivadar, Szilárd (Kosztán), György és János homagialis esküt is tettek.