A MEGSZÁLLÓ EROK ES

a rendfenntartó erők (Ordnungspolizei) - Matros, utóda Hitsch-ler;

a fegyveres SS-csapatok (Waffen-SS) parancsnoka Keppler, utóda Pfeffer-Wildenbruch;

lómustrabizottság, fegyverkezési törzs - Kurt A. Becher; SS-gazdasági ügyek - intendáns: dr. Bobermin, utóda Solleder; magyarországi ellátóegység - Prescher; VOMI (népi németek ügyei) - dr. Weibgen; magyarországi SS-tartalék egység - Heermann, utóda Dietz; SS- és rendőri bíróság - Baumgartl, utóda Fiala.

Himmler SS birodalmi vezetője és a német rendőrség főnöke

A zárójelben lévő nevek az utódokat jelölik.

12.1. kép

Az SS birodalmi vezetője és a német rendőrség szervezeti felépítése (csak azokat a főhivatalokat tüntettük fel, amelyek Magyarországon is ténykedtek)

HATOSAGOK 401

A fenti szöveg egy egyoldalas részlet az alábbi műből:

Braham, Randolph L. : A népirtás politikája : a holocaust Magyarországon - 2. bőv. és átd. kiad. - Budapest : Belvárosi Kvk., 1997. - ill. megjelent "A magyar holocaust" címmel is. - Ford. Zala Tamás et al. - Az előszót Berend T. Iván írta.   Az itt olvasható változat forrása: Nagy Péter Tibor-Troján Anna: Randolph Braham Holocaust monográfiájához készült adatbázis. (Szociológiai adatbázisok No. 3., sorozatszerkesztő Nagy Péter Tibor, WJLF-CEU, Budapest, 2013).

A htm file nevében látható 1-4 jegyű arab szám azt mutatja, hogy e szövegdarab hányadik oldalon van. Az előző és következő oldal megtekintéséhez csak ezt a számot kell módosítania!

A htm file OCR-rel készült, s nem korrektúráztuk. Nevek és számok ellenőrzéséhez javasoljuk az alábbi pdf file megtekintését! Az előző és következő oldal megtekintéséhez csak ezt a számot kell módosítania!

 

 

 

https://mek.oszk.hu/11500/11506/html/oldalankent1/Braham401.pdf

Az egész kötetet lásd:

https://mek.oszk.hu/11500/11506/html/