Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

ZENIT [ë v. e] főnév -et, -je [ë, e]
  • 1. (csillagászat) Az a képzelt pont, ahol a helyünkről kiinduló merőleges az égboltot metszi; az éggömb legmagasabb pontja; tetőpont. □ Téged dicsőit a Zenith és Nadir. (Berzsenyi Dániel) Már lángkocsin zenitre hajt a nap. (Tóth Árpád) A zenitre ért nap minden erejével tűzött. (Babits Mihály)
  • 2. (átvitt értelemben, választékos) <Pályafutásban, fejlődésben, vmely folyamatban> tetőpont (3), csúcs(pont), legnagyobb, legfelső fok; vminek a delelője. Zenitre ér, hág v. eléri a zenitet. □ A francia művész dicsősége zenitjén is francia marad. (Péterfy Jenő) Felel is [a parasztmenyecske] kemény, kerek kis mondatokban, vidám öntudattal, mint aki élete zenitjén áll. (Kaffka Margit)