A MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRÉRT
   EGYESÜLET HONLAPJA

 

Az eleMEK projekt a MEK Egyesület és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program együttműködésének keretében folyt. Célja a Magyar Elektronikus Könyvtár fejlesztése során összegyűlt tapasztalatok alapján egy általános célú elektronikus dokumentumkezelő rendszer létrehozása. Az eleMEK egy Java-alapú, Unix/Linux illetve Windows környezetben egyaránt használható, moduláris szoftver, mely alkalmas a dokumentumok metadatainak XML és SQL adatbázisban való tárolására és visszakeresésére, illetve különböző, nemzetközileg szabványos formátumokba (DC, OAI, MARC) való exportálására, továbbá teljes szövegű keresésre a dokumentumokban, statisztika készítésre és minden olyan karbantartó funkcióra, amely egy digitális dokumentumokból álló gyűjteménynél szükséges. A rendszer GNU GPL licensz alatt ingyenesen használható non-profit célokra bármely hazai és határontúli magyar intézmény számára. Érdeklődni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

2007-ben az eleMEK fejlesztése átkerült a Miskolci Egyetem Könyvtárába, és most már ott található a projekt honlapja is: http://www.lib.uni-miskolc.hu/eleMEK/, valamint a referenciaként szolgáló MIDRA digitális gyűjtemény: http://kvt99.lib.uni-miskolc.hu:8080/eleMEK/kereso.jsp.

E-posta: info@mek.oszk.hu • Telefon: (36)-1-224-3741 • Fax: 1-202-0804
Postacím: Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület, Országos Széchényi Könyvtár, 1827 Budapest, Budavári Palota F. épület