A MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRÉRT
   EGYESÜLET HONLAPJA

SAJTÓDIGITALIZÁLÁS A KÖNYVTÁRBAN

Szakmai rendezvény a Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület szervezésében

Budapest, OSzK 2008. június 19.


A rendezvény célja a szakmai kommunikáció elősegítése a sajtódigitalizálás kérdéseiben. A szervezők hite szerint ennek legcélravezetőbb módja a tényleges érintettek, azaz az időszaki kiadványok digitalizálásában érdekelt könyvtárak munkatársainak - a vezetőktől a különböző munkafolyamatokban résztevő kollégákig - személyes találkozója.

A rendezvény továbbá a hazai könyvtárakban folyó sajtódigitalizálási projektek szakmán belüli láthatóságának növelését is célul tűzte ki. A sikeresebb stratégiai döntésekhez, a források jobb beosztásához nélkülözhetetlen, hogy pontos képünk legyen a magyar, illetve magyar vonatkozású kiadványkincs digitalizálási státuszáról.

Egymás munkamódszereinek megismerése szintén hozzásegíthet a munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhez, illetve a lehetséges együttműködési vonalak kiépítéséhez.

Ez a szakmai nap egyszerre konferencia és műhelybeszélgetés. A délelőtti órákban hazai, illetve határon túli intézmények felkért előadói beszéltek a sajtódigitalizálás általános kérdéseiről, illetve részleteiben megmutattak egy-egy intézményi projektet.

A délutáni órákban kerekasztal-beszélgetésre invitáltuk az résztvevő intézmények képviselőit, melynek során alkalom nyílt az egyes intézmények revékenységének megismerésére.

A rendezvény részletes beszámolója és programja itt található.

 

E-posta: info@mek.oszk.hu • Telefon: (36)-1-224-3741 • Fax: 1-202-0804
Postacím: Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület, Országos Széchényi Könyvtár, 1827 Budapest, Budavári Palota F. épület