Rejtő Jenő
Vér és mahagoni

KINDLE KÖNYVOLVASÓ ESZKÖZRE KÜLDÉS

A küldő e-mail címe:


A Kindle készülék e-mail címe:

A @kindle.com cím esetében a 3G mobilhálózaton való letöltés fizetős lehet!

Konvertálás AZW formátumra?    

Szerző és cím a fájlnévben?         

Választható formátumok:ÚTMUTATÓ

Ezzel az űrlappal elküldheti a kiválasztott könyvet a Kindle olvasójára a Kindle Personal Documents Service segítségével.
  • Írja be A küldő e-mail címe: sorba azt az e-mail címét, amelyről dokumentumokat küldhet az Amazon konvertáló szolgáltatásának. (Ezt a címet az Amazon honlapján a Manage Your Kindle menü alatt engedélyeznie kell, ha még nem tette meg korábban.)
  • A Kindle készülék e-mail címe: mezőben azt az Amazontól kapott címét adja meg, amelyre küldve a dokumentumokat, megkapja azokat a Kindle készülékére (a @free.kindle.com vagy a @kindle.com végződést nem kell beírnia, mert azt az űrlapküldő program automatikusan hozzáteszi) A @free.kindle.com címre küldött fájlok csak wifi hálózatra való kapcsolódás után töltődnek le a Kindle-re. A @kindle.com cím használata esetében 3G mobilhálózaton is átküldi az Amazon a fájlt, de ilyenkor hálózathasználati díjat számolhat fel!
  • A Konvertálás AZW formátumra? opciót DOC, RTF vagy HTML formátumú dokumentum esetén nem szükséges bekattintania, mivel a konvertálás ilyenkor automatikus. Karakteres (vagyis nem képként digitalizált) PDF esetén, ha kipipálja, akkor az Amazon kényelmesebben olvasható AZW formátumra konvertálja az elküldött fájlt, ellenkező esetben pedig az eredeti PDF-et küldi el a Kindle készülékére.
  • Mivel az Amazon a konvertált könyvek metaadatait, vagyis a mű címét és szerzőjét (a PRC/MOBI formátumú fájlok kivételével) nem küldi el, ezért ezeket utólag lehet csak hozzáadni a levélben átküldött fájlhoz (pl. úgy, hogy a PC-vel összekötött Kindle-n a Calibre programmal bevisszük a metaadatokat). Ideiglenes megoldásként azt is választhatjuk, hogy kipipáljuk a Szerző és cím a fájlnévben? opciót, mert ilyenkor az elküldésre kerülő fájl nevébe a mű szerzőjének vezetékneve (több szerző esetén csak az első személyé) és a cím (hosszú cím esetén csak a cím eleje) is beleíródik (a kódolási problémák elkerülése érdekében ékezet és írásjelek nélkül).
  • A Választható formátumok: menüvel döntheti el, hogy melyik formátumban szeretné elküldeni a könyvet. Csak olyan formátumok közül lehet választani, amelyekben rendelkezésre áll a MEK-ben a dokumentum és amelyeket a Kindle Personal Documents Service is támogat. Ha egy könyv megvan karakteres és képként digitalizált OCR-es (automatikusan felismertetett szövegréteget is tartalmazó) PDF formátumban is a MEK-ben, akkor bármelyiket választhatja a kettő közül, de az OCR-es PDF állomány nehézkesebben olvasható kis képernyőn és a fájl mérete is jelentősen nagyobb (viszont ilyenkor látszik a könyv eredeti külalakja, az esetleges illusztrációkkal együtt).
  • Mivel a Kindle Personal Documents Service max. 50 Mbyte-os fájlokat fogad és továbbít, és a levélmellékletként való küldés miatt a csatolt fájl mérete megnő, ezért a 36 Mbyte-nál nagyobb dokumentumok nem küldhetők így el. Ugyancsak nem lehet elküldeni ezzel az űrlappal a több fájlból álló anyagokat (kivéve azokat a HTML formátumú könyveket, amelyekből van zip-csomagolású verzió is a MEK-ben).