A MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRÉRT
   EGYESÜLET HONLAPJA

Kiadványok

 


Az Egyesület tevékenységét és szolgáltatásait ismertető szórólap a mellékelt képre kattintva tölthető le, PDF formátumban.

Egy A4-es lap két oldalára érdemes kinyomtatni, majd összehajtani.

A rajta szereplő adatokat kb. félévente frissítjük. Utolsó módosítás: 20009. augusztus.

Kérjük, segítse minél több emberrel megismertetni a munkánkat azzal, hogy ismeretségi körében terjeszti ezt a szórólapot.

 

 
 

Megjelent az "EPA ajánlás elektronikus folyóiratok kiadóinak, szolgáltatóinak elektronikus időszaki kiadványok public domain publikálásához" című CD.

Az OSZK-ban készített módszertani ajánlás valódi és sikeres könyvtárosi kísérleteken alapul. Ha mindebben már most kétsége támadt, akkor kérjük, foglaljon helyet a számítógép előtt, és keressen rá ezekre a címekre egyenként a Google-ben: Magyar Könyvszemle, Mercurius Veridicus Ex Hungaria, Magyar Philosophiai Szemle, Vasárnapi Újság, Charivari

Az Elektronikus Periodika Archívum (EPA) kiadványai mind a Google találati lista első oldalán találhatók, mert a megfelelő módszertani elveket követve készültek.

A CD-n található ajánlást kipróbált és szabványos megoldások figyelembevételével fogalmaztuk meg. Lehet, hogy annak szövege első látásra hosszú és száraz, de csak azok számára, akik napi munkájuk során nem foglalkoznak az online tartalomszolgáltatás gyakorlati problémáival. Azoknak, akik viszont igen, nagy segítség lesz mindennapi munkájuk során, hiszen valóban módszertani ajánlásról van szó.

A kiadvány mellékleteként közöljük egy méltatlanul kevéssé ismert sajtótörténeti érdekesség, az 1838-ban élt "Természet" című lap PDF, ill. JPG formátumú digitális változatát, az ajánlásban megfogalmazott megoldásokat illusztrálandó.

A CD megvásárolható a Könyvtári Intézetnél, ára: 800 Ft. További információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


E-posta: info@mek.oszk.hu • Telefon: (36)-1-224-3741 • Fax: 1-202-0804
Postacím: Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület, Országos Széchényi Könyvtár, 1827 Budapest, Budavári Palota F. épület