A kereszténység kritikája

(javított kiadás)

írta: Fekete Árpád

Ennek a könyvnek egyes részei korábban már megjelentek az Interneten „A kereszténység megismerése” című közkincs írás részeként (illetve még korábban más írások részeként), de a szerző jobbnak látta kijavítani annak hibáit, elhagyni a problémás részeket, és új részekkel egészíteni ki azt, valamint a témához kapcsolódó, régebbi angol nyelvű írásainak fordításával is növelni a könyv terjedelmét. Így olyan sok változtatás történt az eredeti művön, hogy új mű született, amelynek tehát a címe is megváltozott. „A kereszténység kritikája” című mű bekerült a Magyar Elektronikus Könyvtárba is, szintén közkincs írásként.

Mivel a szerző hibákat talált ebben is, ki kellett azokat javítania (eközben pedig elkezdte azt angolra fordítani) és így készült el a mű jelenlegi verziója. Ennek az elkészültének a dátuma a következő:

2020. szeptember 4.
(A HTML verzió elkészítése: 2020. szeptember 5.)

Amennyiben ez a verzió bekerül a Magyar Elektronikus Könyvtárba, akkor szintén közkincs lehet, az angol fordítást azonban inkább a CC-By-SA 4.0 International licenccel osztaná meg a szerző. De szeretne még olyan lehetőségeket is találni, amikkel professzionálisan is kiadható lenne a mű.

A bibliai idézetek a Károli-Bibliából származnak, mivel az közkincs.Tartalom

I. A pusztán a Bibliára épülő hitről
II. A Mennyországhoz szükséges minimális hit keresése
III. Környezetvédelmi elmélet
IV. Keresztény-politikai katekizmus
V. Fekete Árpád vallása
VI. Engedett-e Jézus a kísértésnek?